Στην τελική ευθεία οι ανοιχτές υποθέσεις

Στην τελική ευθεία οι ανοιχτές υποθέσεις

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξελίξεις δρομολογούνται ως προς τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Δίκη στον ΣΚΑΪ», η υπόθεση της επονομαζόμενης «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα εφετών Αθηνών, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, ο οποίος θα συντάξει την πρότασή του προς το συμβούλιο εφετών σχετικά με το αν και ποιοι από τους 35 κατηγορούμενους και με ποιες κατηγορίες θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Οσον αφορά την υπόθεση των «στημένων αγώνων» της περιόδου 2008–2011 για την οποία έχει προσδιοριστεί στις 15 Απριλίου δίκη, με 84 κατηγορουμένους, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, φαίνεται ότι αποκτά και πειθαρχική διάσταση. Το βούλευμα βρίσκεται στα χέρια του υπεύθυνου άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ και τακτικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο οποίος μελετά το ενδεχόμενο να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις κατά του προέδρου της Σούπερ Λίγκας και του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργου Μποροβήλου, και όσων άλλων θεσμικών του ποδοσφαίρου έχουν παραπεμφθεί σε δίκη.

Για σοβαρές περιπτώσεις χειραγώγησης αγώνων ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ προβλέπει ποινή που φτάνει τον εφ’ όρου ζωής αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα, εφόσον προηγουμένως κριθεί ότι μπορεί να επιληφθεί η αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας.

«Διακρίσεις»

Στους κόλπους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, φαίνεται να έχει αρχίσει για τα καλά η προεκλογική περίοδος. Η ΕΠΣ Σάμου που είναι μια από τις τέσσερις Ενώσεις που δεν ψήφισε πριν από ένα χρόνο τον Γιώργο Γκιρτζίκη για πρόεδρο της ΕΠΟ, τον κατηγορεί για διάκριση μεταξύ Ενώσεων που επιχορηγήθηκαν με το ποσό των 4.000 ευρώ και άλλων που δεν επιχορηγήθηκαν!

Στο τέλος του εγγράφου, που κοινοποιήθηκε και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, η διοίκηση της ΕΠΣ Σάμου, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και προβλέπει ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Γκιρτζίκης, που έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του Οκτωβρίου θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Το έγγραφο της ΕΠΣ Σάμου, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Με ποιο δικαίωμα κ. Πρόεδρε, και με ποια κριτήρια, επιχορηγήσατε την πλειοψηφία των Ενώσεων, με το ποσό των 4.000€ κατά τις ημέρες των εορτών (και πριν από τη λήξη του 2015) και στερήσατε αυτό το δικαίωμα από κάποιες άλλες μεταξύ των οποίων και η ΕΠΣ Σάμου; Είναι χρήματα της ΕΠΟ κύριε Πρόεδρε ή εκταμιεύθηκαν από προσωπικό σας λογαριασμό; Διότι αν το ποσό αυτό είναι εκταμιευμένο από λογαριασμό της ΕΠΟ, τότε όπως καταλαβαίνετε προκύπτει τεράστιο και τουλάχιστον ηθικό θέμα. Σαν ΕΠΣ Σάμου και για τα προαναφερθέντα θέματα, δεν επιφυλασσόμαστε απλά, κάθε νομίμου δικαιώματός μας, αλλά θα το διεκδικήσουμε σθεναρά και με κάθε νόμιμο τρόπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή