Το Εφετείο «πάγωσε» τις ποινές της ΕΕΑ σε Ολυμπιακό, Μαρινάκη

Το Εφετείο «πάγωσε» τις ποινές της ΕΕΑ σε Ολυμπιακό, Μαρινάκη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινή διαταγή περί μη εφαρμογής της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που επέβαλε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και στον πρόεδρό της, Ευ. Μαρινάκη, πρόστιμο 150.000 ευρώ στον κάθε έναν, και την υποχρέωση παραίτησης του κ. Μαρινάκη από το αξίωμά του, εξέδωσε, κατόπιν προσφυγής, το Διοικητικό Εφετείο. Η ποινή είχε επιβληθεί λόγω παραβίασης του περιοριστικού όρου περί μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, εξαιτίας των κατηγοριών που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» του ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση για παραβίαση του αθλητικού νόμου περί νόμιμης σύνθεσης του Δ.Σ. Η κύρια προσφυγή θα συζητηθεί την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου. Η προθεσμία παραίτησης του προέδρου του Ολυμπιακού έληγε στις 14 Ιανουαρίου.

«Δεν θέλω να σχολιάσω μια προσωρινή διαταγή. Είχε κάθε νόμιμο δικαίωμα να προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο. Πρόκειται για μία διαταγή που δίνεται εύκολα. Δεν χρειάζεται τόσος θόρυβος…», σχολίασε το μέλος της ΕΕΑ Ειρ. Μαρούπα.

Χθες έγινε γνωστή η από 29/12 παραίτηση του μέλους της ΕΕΑ Π. Περάκη, ο οποίος με απόφαση του προέδρου της Κ. Παπαλάκη δεν είχε ψηφίσει στη συγκεκριμένη υπόθεση. Στην επιστολή του αναφέρει: «Δεν θα ήθελα η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή να χρησιμοποιηθεί απ’ οποιονδήποτε κακόβουλο ως μέσο αμφισβήτησης της αμεροληψίας της ή ως όπλο υπονόμευσης του ρόλου της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή