Χωρίς εκπλήξεις το Κύπελλο

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάηκε χωρίς να… πονέσει ο Παναθηναϊκός, καθώς η ήττα του με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην άδεια από φιλάθλους Λεωφόρο, δεν ήταν αρκετή για να του κόψει τον δρόμο του στο Κύπελλο. Τα δύο εκτός έδρας γκολ της νίκης του με 2-1 στους Ζωσιμάδες, έδωσαν τελικά στους «πράσινους» την ευκαιρία να μπουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην κληρωτίδα, για να μάθουν ποιον από τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, Πανιώνιο και Ηρακλή θα αντιμετωπίσουν σε διπλούς αγώνες στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Η νίκη του ΠΑΣ δεν έδωσε διαστάσεις θρίλερ παρά μόνο στην τελευταία φάση του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ τους με τον Φερφελή στο 93΄, στη μοναδική καλή στιγμή τους στο παιχνίδι, αλλά έστω και καθυστερημένα γέμισαν με άγχος τον Παναθηναϊκό όταν αμέσως μετά κέρδισαν φάουλ εκτός περιοχής. Ολος ο κόσμος, μηδέ του τερματοφύλακα Βελλίδη εξαιρουμένου, στριμώχθηκε μέσα στην περιοχή του Κοτσόλη περιμένοντας τη σέντρα, με τον Σκόνδρα να παίρνει την κεφαλιά, στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ. Αν έμπαινε και ένα δεύτερο γκολ του ΠΑΣ μέσα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, θα ζούσαμε μια ιστορική ανατροπή, που μόνο η παράλογη λογική του ποδοσφαίρου μπορεί να προσφέρει!

Ο Παναθηναϊκός άφησε το α΄ ημίχρονο να περάσει σαν να μην έγινε ποτέ, με τον ΠΑΣ να πατάει καλά στο 3-5-2 που επέλεξε ο Πετράκης, χωρίς να κινδυνεύει. Οι «πράσινοι» πίεσαν από πολύ ψηλά στο β΄ ημίχρονο, έκλεψαν πολλές μπάλες στα όρια της περιοχής, αλλά δεν είχαν τρόπο να φανούν δημιουργικοί. Με τον Μπεργκ να είναι εκτός ρυθμού λόγω έλλειψης αγώνων, είχαν μόνο δύο καλές ευκαιρίες με τους Αμπέντ και Ζέκα που εξουδετέρωσε ο Βελλίδης, χωρίς, παρά το τελικό 0-1, να νιώσουν επί της ουσίας, κίνδυνο αποκλεισμού.

ΠΑΟ: Κοτσόλης, Βέμερ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Ζέκα, Αμπέντ (69΄ Λαγός), Λουντ, Καλτσάς, Κλωναρίδης (69΄ Πέτριτς), Μπεργκ (80΄ Μπουμάλ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Καρανίκας, Μιχαήλ (74΄ Φερφελής), Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ακόστα, Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Ηλιάδης (52΄ Γιάκος), Ιλιτς (60΄ Νικολιάς), Μανιάς.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο ΠΑΟΚ μετά την εύκολη νίκη του στην Τούμπα επί της Καλλονής με σκορ 3-0, ανατρέποντας την ήττα με 2-1 στη Μυτιλήνη μια βδομάδα πριν.

Η Καλλονή άντεξε για 57 λεπτά, παρότι δέχθηκε 11 τελικές (και δύο δοκάρια) από τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο! Ηταν φυσιολογικό κάποια στιγμή να ανοίξει το σκορ ο ΠΑΟΚ και αυτό έγινε στο 58΄ με σουτ του Αθανασιάδη. Στο 65΄ ο Μακ με σουτ διπλασίασε τα τέρματα για τον «Δικέφαλο» και ο Μπερμπάτοφ διαμόρφωσε με κεφαλιά στο 81΄ το τελικό 3-0, αποτέλεσμα απολύτως δίκαιο και καθαρό για την ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ, το οποίο ήρθε υπό το βλέμμα του Ιβάν Σαββίδη.

Ο Λέοβατς αποχώρησε στο ημίχρονο με θλάση β΄ βαθμού στους προσαγωγούς και θα μείνει εκτός τουλάχιστον για 20 ημέρες.

ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Λέοβατς (Μυστακίδης 46΄), Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου, Χαρίσης, Τσίμιροτ (Τζιόλης 75΄), Μακ, Ζάιρο (Μπερμπάτοφ 60΄), Πέλκας, Αθανασιάδης.

ΚΑΛΛΟΝΗ: Δαύκος, Μίκιτς (Τσαμπούρης 46΄), Αναστασιάδης, Ουκά, Σπυρόπουλος, Ελλακόπουλος (Καλτσάς 46΄), Γιουκάρης, Ξύδας (Ουνγιαλίδης 70΄), Χατζηδημητρίου, Μπαργκάν, Κάρλσον.

Με σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή στο 21΄ ο Πανιώνιος κέρδισε τον Εργοτέλη με 1-0 και στη Νέα Σμύρνη και σφράγισε τη συμμετοχή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Τασουλής, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Χαλκιαδάκης (89΄ Πινιώτης), Σιώπης, Βιγιάλμπα, Καθάριος (77΄ Κόρμπος), Ανσαριφάρντ (72΄ Καραμάνος), Μπακασέτας.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δερμιτζάκης, Γιαλούσης, Πίτσος, Κυριακόπουλος, Ρέντζας, Αυγενικού (68΄ Φουκαράκης), Μπουρσέλης, Κούρτι (46΄ Γαρεφαλάκης), Κούτρης, Δωματάς, Μάνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή