Η Ρωσία «βούλιαξε» την εθνική γυναικών

Η Ρωσία «βούλιαξε» την εθνική γυναικών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατώτερη των περιστάσεων ήταν σε ακόμη ένα παιχνίδι η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που συνεχίζεται στο Βελιγράδι, ηττήθηκε από τη Ρωσία με 6-16 (2-3, 1-5, 1-1, 2-7). Οι διεθνείς μας είχαν προβλήματα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Η δεύτερη ήττα τις οδήγησε στην 4η θέση της βαθμολογίας του ομίλου τους. Σήμερα, το αντίστοιχο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών δίνει καθοριστικό αγώνα με τη Ρωσία.

Η εθνική γυναικών, στην αναμέτρηση με την «κόκκινη αρκούδα», άνοιξε πρώτη το σκορ με την Ασημάκη, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι Ρωσίδες, με καλά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω και με εντυπωσιακές επιθέσεις, έβρισκαν εύκολα τον δρόμο για να σκοράρουν.

Oι συνθέσεις

Ελλάς: Τσουκαλά 2, Ασημάκη 1, Ε. Πλευρίτου 1, Μανωλιουδάκη 2.

Ρωσία: Τανκέεβα 3, Προκοφίεβα 1, Καρίμοβα 2, Λισούνοβα 2, Σιμάνοβιτς 3, Ιβάνοβα 1, Ιαρονταΐκινα 1, Τιμοφέεβα 1, Σομπόλεβα 2.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του Α΄ Ομίλου, η Ολλανδία νίκησε με 28-2 την Πορτογαλία και η Ουγγαρία με 27-1 την Τουρκία. Η βαθμολογία: Ολλανδία 9, Ρωσία 9, Ουγγαρία 5, Ελλάς 3, Πορτογαλία και Τουρκία 0 βαθμούς.

Καθοριστικός αναμένεται για την εθνική ομάδα των ανδρών ο σημερινός αγώνας με τη Ρωσία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ως στόχο την 1η θέση στον όμιλό του, όμως, για να την πετύχει, χρειάζεται όχι μόνο νίκη αλλά και διαφορά τερμάτων ικανή να του δώσει τη θέση που θέλει. Την πρωτιά διεκδικεί και η Ουγγαρία, η οποία θα βρεθεί απέναντι στην Τουρκία. Η λογική λέει ότι οι «Μαγυάροι» θα υπερισχύσουν εύκολα των αντιπάλων τους, και έτσι η θέση θα κριθεί από τον αριθμό τερμάτων των δύο ομάδων. Με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα η εθνική Ελλάδος έχει πλεονέκτημα +15 τέρματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή