Φορτούνης… φουρτούνα

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρόσεξε μην πάρουν τα μυαλά σου αέρα», είναι η συμβουλή που δίνουν οι μεγαλύτεροι σε κάθε φέρελπι νέο, που αρχίζει να διακρίνεται σε αυτό που καταπιάνεται. Οταν με την πρώτη επιτυχία πιστέψει πως έφτασε στην κορυφή και αρχίζει να βλέπει τους υπόλοιπους από ψηλά, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως θα… κατρακυλήσει πάλι στην πεδιάδα, απ’ όπου ξεκίνησε. Και τότε η αναρρίχηση θα είναι πολύ πιο δύσκολη από την πρώτη φορά, αν όχι αδύνατη.

Το… φαινόμενο αυτό το έχουμε συναντήσει σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, αλλά τα χαρακτηριστικά παραδείγματά του είναι στον αθλητισμό. Και στα ομαδικά αθλήματα και στα ατομικά. Πόσοι δεν είχαν περίσσιο ταλέντο και το κατέστρεψαν, είτε επειδή τους θάμπωσαν η εφήμερη δόξα και τα πολλά λεφτά που απέκτησαν σε νεαρή ηλικία είτε γιατί οι μάνατζερ τους φούσκωσαν τα μυαλά;

Η αφορμή αυτής της… εισαγωγής ήταν το πρόσφατο «φαινόμενο» που ακούει στο όνομα Κώστας Φορτούνης. Ο παίκτης που για τους ειδικούς αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ποδοσφαίρου μας. Αυτός που τη φετινή περίοδο έχει κλέψει την παράσταση με τις εμφανίσεις του, σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και με τα γκολ που έχει πετύχει. Αυτός που «εκθρόνισε» από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού τον Τσόρι Ντομίνγκες και απολάμβανε την πλήρη εμπιστοσύνη του Μάρκο Σίλβα. Αυτά μέχρι να έρθει η διακοπή του πρωταθλήματος για τις εορτές.

Και ξαφνικά, χωρίς ουσιαστικά να έχει δοθεί κάποια εξήγηση εκ μέρους του Πορτογάλου προπονητή, αποκλείεται από την αποστολή για δύο αγώνες, ενός για το πρωτάθλημα και ενός για το Κύπελλο. Θα έλεγε κάποιος, σαν «ατίθασο άτι», όπως χαρακτηρίζεται ο 23χρονος διεθνής, ο Σίλβα προσπαθεί να του περάσει τα γκέμια και να τον τιθασεύσει. Κάτι στο οποίο, αν αποτύχει, θα χάσουν πολλοί. Και ο παίκτης, και ο προπονητής, και η ομάδα του.

Ο Κώστας Φορτούνης έχει δείξει πως το ταλέντο του περισσεύει. Ομως, δεν αρκεί μόνο αυτό για να εκπληρώσει τις όποιες φιλοδοξίες έχει ο ίδιος. Αν επαναπαυτεί στα όσα έχει πετύχει, στα δύο χρόνια που είναι στον Ολυμπιακό, είναι σίγουρο πως θα κλωτσήσει την καρδάρα με το γάλα, που έχει μαζέψει.

Η απόδοσή του, μετά τον πρώτο χρόνο προσαρμογής, τη φετινή περίοδο, έχει ανέβει κατακόρυφα. Ομως, όσο απότομα ανεβαίνεις, άλλο τόσο απότομα μπορεί να πάρεις την κάτω βόλτα. Γι’ αυτό πιστεύω πως ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος πιστεύει πολύ στον παίκτη του, του «υπενθύμισε» πως ουδείς έχει «καπαρώσει» θέση βασικού στην ενδεκάδα. Εξάλλου, με έναν υγιή Τσόρι, που «έβγαλε μάτια» στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, χρειάζεται πολλή δουλειά και αυταπάρνηση, για να πάρει στις νεαρές πλάτες του την οργάνωση τις ομάδας.

Αν ο Φορτούνης κλείσει τ’ αυτιά του στις Σειρήνες, από όπου κι αν προέρχονται, και αφοσιωθεί απερίσκεπτος στην προπόνηση και σε αυτό για το οποίο πληρώνεται, το μέλλον τού ανήκει. Ο Μάρκο Σίλβα, που τον προσέχει σαν παιδί του, του… τράβηξε το αυτί. Απομένει στον ίδιο να καταλάβει το δικό του συμφέρον.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή