Ο Πλατανιάς σταμάτησε το σερί

Ο Πλατανιάς σταμάτησε το σερί

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα Περιβόλια, την έδρα του Πλατανιά έμελλε να αφήσει ο Ολυμπιακός τους πρώτους βαθμούς του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο σύλλογος από τα Χανιά απέσπασε 1-1 από τους «ερυθρόλευκους» και είναι η μοναδική, εντός Ελλάδος ομάδα, που έχει καταφέρει να σταματήσει τον Ολυμπιακό, και μάλιστα δύο φορές, αφού έχει αποσπάσει και ισοπαλία με 2-2 στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο.

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες μπήκαν εξαρχής στην εξίσωση του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να πατούν καλύτερα πάνω στο βρεγμένο χορτάρι του γηπέδου τους. Στο 12΄ είχαν και την πρώτη τους καλή ευκαιρία με τον Ρομπέρτο να αποκρούει την κεφαλιά του Μενδρινού. Ο Ολυμπιακός φαινόταν λίγο επηρεασμένος και η προσωρινή διακοπή του αγώνα στο 24΄, λόγω της πτώσης τάσης στους πυλώνες, τον έβγαλε τελείως εκτός ρυθμού. Ο Πλατανιάς το εκμεταλλεύτηκε και στο 35΄ ο Ράμος απέφυγε τον Σαλίνο και νίκησε με σουτ τον Ρομπέρτο, για το 1-0.

Από το σημείο αυτό, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μονόλογο, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την απόδοσή τους και η ομάδα των Χανίων περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα είχαν τέσσερις ευκαιρίες να σκοράρουν ένα γκολ που φάνταζε να είναι θέμα χρόνου.

Η κίνηση, τελικά, που ξεκλείδωσε την άμυνα του Πλατανιά ήταν η είσοδος του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια είχε μείνει εκτός αποστολής. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός «αναστάτωσε» τους Κρητικούς και βρέθηκε ξανά στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή για να πάρει το «ριμπάουντ» από απόκρουση του Σωτηρίου και να ισοφαρίσει στο 72΄. Ο μονόλογος των υπόλοιπων 20 λεπτών αποδείχθηκε ανούσιος, αφού ο Ολυμπιακός χθες δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ούτε είχε τη ρέντα προηγούμενων αγώνων.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Στανισλάβιεβιτς, Μενδρινός (74΄ Ανγκούλο), Αποστολόπουλος, Γουνδουλάκης (82΄ Μιλούνοβιτς), Ράμος (89΄ Δημήτρης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο (59΄ Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκεζ (85΄ Σεμπά), Ντουρμάζ, Πάρντο (84΄ Πουλίδο), Ιντέγε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή