ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ραντεβού με την Ιστορία για την εθνική πόλο

rantevoy-me-tin-istoria-gia-tin-ethniki-polo-2118897

Με τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της «φλερτάρει» σήμερα η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Οι διεθνείς μας αντιμετωπίζουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου την «οικοδέσποινα» Σερβία με στόχο την πρόκριση, για πρώτη φορά, στον τελικό της διοργάνωσης. Νωρίτερα, το αντίστοιχο συγκρότημα των γυναικών θα παίξει για τη φάση των «8» με την Ιταλία, η οποία τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της.

Η Σερβία θεωρείται, αυτή την περίοδο, η καλύτερη ανδρική ομάδα πόλο στον κόσμο και το έργο των διεθνών μας αναμένεται δύσκολο. Κάτοχος του παγκόσμιου και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιθυμεί να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών και, μάλιστα, μπροστά στους φίλους της. Το ελληνικό ανδρικό πόλο, όμως, διαθέτει για πρώτη φορά μία εθνική ομάδα που μπορεί να αντιμετωπίσει, ως ισάξια, τα κορυφαία συγκροτήματα της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. «Μετά την πρόκριση στους 4, η αυτοπεποίθησή μας βρίσκεται στα ύψη. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πραγματικότητα τον φόβο κάθε Σέρβου: να νικήσουμε την εθνική τους ομάδα, μέσα στο σπίτι της», δήλωσε ο Θοδωρής Βλάχος.

Η πρόκριση στην τετράδα του ευρωπαϊκού κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις επεμβάσεις του τερματοφύλακα, Κώστα Φλέγκα. «Εχουμε αντιμετωπίσει τη Σερβία σε έναν φιλικό αγώνα. Θεωρείται η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και διαθέτει το καλύτερο σύνολο που είχε ποτέ η Σερβία. Στις τάξεις της υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες. Από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο» τόνισε ο πολίστας, ενώ ο αρχηγός, Χρήστος Αφρουδάκης, πρόσθεσε: «Δεν έχουμε φτάσει τυχαία μέχρι εδώ. Θέλουμε να διατηρηθούμε στις πρώτες θέσεις. Στόχος μας είναι ένα μετάλλιο. Από αυτό μας χωρίζουν δύο παιχνίδια, στα οποία θα παίξουμε χωρίς άγχος».

Το κολυμβητήριο «Kombank Arena» θα είναι γεμάτο στο παιχνίδι της Εθνικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, Ελληνες από τη Β. Ελλάδα, οι οποίοι ήθελαν να πάνε Βελιγράδι, αναγκάστηκαν να ματαιώσουν το ταξίδι τους διότι δεν βρήκαν εισιτήρια.

Η Εθνική γυναικών, σήμερα, θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ιταλίας για να προκριθεί στην «τετράδα» της διοργάνωσης. Οι Ιταλίδες επικράτησαν της Ισπανίας με 9-8. «Η Ιταλία, είναι μια ομάδα με διαφορετικό στυλ προσέγγισης του παιχνιδιού. Θα αναλύσουμε τη δύναμη της Ιταλίας. Οι Ιταλίδες, απ’ ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα, βασίζονται πάρα πολύ στην τερματοφύλακά τους. Στην άμυνα, τις φουνταριστές τους τις γνωρίζουμε και ξέρουμε πώς σουτάρουν. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Σάκης Κεχαγιάς.