Εφικτός στόχος το μετάλλιο στο πόλο

Εφικτός στόχος το μετάλλιο στο πόλο

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο οκτώ λεπτά κράτησε για την εθνική ομάδα πόλο των ανδρών το όνειρο της πρόκρισης σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στη διοργάνωση του Βελιγραδίου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε στον πρώτο ημιτελικό από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία με 7-13 (4-3, 2-0, 4-1, 3-3). Το Σάββατο (23/1) θα διεκδικήσει για πρώτη φορά το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στον νικητή του σημερινού αγώνα, Μαυροβούνιο – Ουγγαρία.

Η εθνική ομάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 1-0, χάρη σε ένα ωραίο γκολ του Δελακά. Οι Σέρβοι γρήγορα ισοφάρισαν, πέρασαν μπροστά και διατήρησαν το προβάδισμα.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ήταν και το καθοριστικό, διότι εκεί οι διεθνείς μας έχασαν την «επαφή» με το σκορ. Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ, σε αντίθεση με τους «πλάβι» που σημείωσαν δύο. Οι διεθνείς μας έπεσαν σε αλλεπάλληλα λάθη και δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση, ούτε να εκμεταλλευτούν τον παίκτη παραπάνω. Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Οι αντίπαλοι «έκλεισαν» τους φουνταριστούς μας, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κατάφερε να βγάλει σουτ από την περιφέρεια και υστερούσε στον παίκτη παραπάνω. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Φουντούλης δεν σκόραρε, διότι σε όλο τον αγώνα ήταν ασφυκτικά μαρκαρισμένος. Αντίθετα, οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν όλες τις ευκαιρίες, και τα ποσοστά ευστοχίας στον παίκτη παραπάνω έφτασαν στο 65%.

«Είχαμε σχεδιάσει να κάνουμε έναν πιο δυνατό ημιτελικό και να δυσκολέψουμε περισσότερο τους αντιπάλους μας. Θέλαμε την πρόκριση στον τελικό. Δυστυχώς αυτή η ομάδα δύσκολα αντιμετωπίζεται. Αντέξαμε λίγο στους ρυθμούς της, και οι παίκτες της ήταν καλύτεροι σε όλους τους τομείς που δίνουν τη νίκη, δηλαδή στον παίκτη παραπάνω και στον παίκτη λιγότερο. Τώρα θα σχεδιάσουμε πώς θα κατακτήσουμε το πρώτο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δεν θα είναι κάτι εύκολο, διότι αυτός είναι ο στόχος και των αντιπάλων μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μη φύγουμε από το Βελιγράδι με άδεια χέρια. Τα παιδιά είναι καλά, αλλά έχουν στενοχωρηθεί. Δεν θέλαμε να ανοίξει τόσο το σκορ. Πρέπει, όμως, να πάμε γρήγορα παρακάτω και να δούμε πώς θα νικήσουμε στον μικρό τελικό του Σαββάτου», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής της εθνικής ομάδας Θοδωρής Βλάχος.

Σήμερα η Ουγγαρία θα βρεθεί αντιμέτωπη με το Μαυροβούνιο. Ο ηττημένος της αναμέτρησης θα διεκδικήσει απέναντι στην εθνική Ελλάδος το χάλκινο μετάλλιο. Σε περίπτωση που οι διεθνείς μας καταφέρουν να ανεβούν στην τρίτη θέση του βάθρου θα έχουν ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σερβίας.

Τα γκολ πέτυχαν: Ελλάς: Γούνας 2, Δελακάς 1, Βλαχόπουλος 2, Χρ. Αφρουδάκης 1, Κολόμβος 1.

Σερβία: Μάντιτς 2, Πιγέτλοβιτς 3, Φιλίποβιτς 3, Τσουκ 1, Πρλαΐνοβιτς 2, Γιάκσικς 1, Μίτροβιτς 1.

Αποκλεισμός στους 8 για τις γυναίκες

Η εθνική ομάδα γυναικών δεν κατάφερε να υπερβεί τον εμπόδιο της Ιταλίας. Στους προκριματικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ηττήθηκαν με 4-10 (0-1, 0-3, 2-2, 2-4). Σήμερα (13.00) αντιμετωπίζουν τη Γαλλία και θέλουν νίκη για να μπορέσουν να αγωνιστούν στο προολυμπιακό τουρνουά αλλά και για να διεκδικήσουν την 5η θέση.

Η υπεροχή της Ιταλίας φάνηκε από την αρχή της αναμέτρησης. Μπορεί στο πρώτο οκτάλεπτο να πέτυχαν μόνο ένα γκολ, στη συνέχεια, όμως, πήραν προβάδισμα. Η εθνική είχε άσχημα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω και το ποσοστό επιτυχίας στα σουτ ήταν μόλις 4/30. Τρία από τα τέσσερα τέρματα της ελληνικής ομάδας πέτυχε η Ρουμπέση και ένα η Μανωλιουδάκη. Από τρία γκολ για την Ιταλία σημείωσαν οι Ράντιτσι και Ντι Μάριο.

Σήμερα, οι διεθνείς θα παίξουν με στόχο την είσοδο στην εξάδα και την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά. «Το επόμενο βήμα είναι να προκριθεί η ομάδα στο προολυμπιακό τουρνουά. Αυτό αποτελεί και τον μεγάλο μας στόχο. Πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, ότι μπορούμε να κερδίσουμε», δήλωσε ο Σάκης Κεχαγιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή