Κλιμακωτές αντιδράσεις από ΠΑΕ και φιλάθλους

Κλιμακωτές αντιδράσεις από ΠΑΕ και φιλάθλους

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συσπείρωση που προοιωνίζεται έντονες και κλιμακωτές αντιδράσεις σε πολλά επίπεδα, προκάλεσε στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οργανωμένους και μη, η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σ. Κοντονή να μείνουν κλειστές μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος οι θύρες 13 και 14 της Λεωφόρου, όπως και να επιβληθεί επιπλέον πρόστιμο στην ΠΑΕ ύψους 90 χιλ. ευρώ. Η πρώτη αντίδραση προέκυψε ανήμερα την απόφαση, με την ειρηνική συγκέντρωση περίπου 300 οπαδών του Παναθηναϊκού έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στο κέντρο της Αθήνας. Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις από ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, με τη Θύρα 13 να παίρνει τη σκυτάλη χθες, εξαπολύοντας επίθεση σε σκληρή γλώσσα κατά του κ. Κοντονή μέσω ανακοίνωσης. Θα υπάρξουν κι άλλες αντιδράσεις μέχρι τον πρώτο εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο, οι οποίες θα κορυφωθούν με την διενέργεια ενός ειρηνικού συλλαλητηρίου, με την παρουσία οπαδών της ομάδας απ’ όλη την Ελλάδα και με βασικό αίτημα «ισονομία και δικαιοσύνη».

Πέρα από τις αντιδράσεις διαμαρτυρίας, η ΠΑΕ οργανώνεται έτσι ώστε η «φιλοξενία» των οργανωμένων οπαδών στις θύρες 6 και 7 έως το τέλος του πρωταθλήματος να γίνει με τρόπο λειτουργικό και χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στους περίπου δύο χιλ. κατόχους εισιτηρίων διαρκείας στο συγκεκριμένο κομμάτι της εξέδρας. Η ιδέα να μετακομίσει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ (έχει δηλωθεί ως δεύτερη έδρα) συζητήθηκε αλλά εγκαταλείφθηκε. Το γήπεδο της Λεωφόρου, άλλωστε, θα στεγάζει τον σύλλογο για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να φτιάξει νέο γήπεδο, στον Βοτανικό ή κάπου αλλού. Επειτα από προσφυγή του Παναθηναϊκού μέσω της οποίας ουσιαστικά επιζητούσε ερμηνεία κάποιων ασαφών σημείων του υπάρχοντος νομικού πλαισίου της Διπλής Ανάπλασης, το Ε΄ τμήμα του ΣτΕ έκρινε, μεταξύ άλλων, ότι η κατεδάφιση του γηπέδου στην Λ. Αλεξάνδρας σαφώς και δεν μπορεί να συντελεστεί πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών οικοδόμησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό.

• Οχι μόνο ανακοινώθηκε, αλλά πρόλαβε κιόλας ο Λούκας Εβανγκελίστα να παίξει στο ματς προπόνησης (4-0) με την Κ20 στο Κορωπί! Επαιξε κυρίως ως εσωτερικός μέσος, δείχνοντας ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Νωρίτερα, ο 20χρονος Βραζιλιάνος είχε υπογράψει συμβόλαιο έξι μηνών με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο. Ανεπίσημο ντεμπούτο έκαναν και οι Μαμούτε, Βλαχοδήμος, με τον πρώτο να αποχωρεί με ενοχλήσεις και να εκφράζονται φόβοι για θλάση.

• Ο Τριανταφυλλόπουλος συμφώνησε να συνεχίσει ως ελεύθερος την καριέρα του στον Αστέρα Τρίπολης, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί ποσοστό 30% σε περίπτωση μεταπώλησής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή