Με Ουγγαρία για το μετάλλιο η εθνική ανδρών

Με Ουγγαρία για το μετάλλιο η εθνική ανδρών

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Ουγγαρία που ηττήθηκε από το Μαυροβούνιο στον ημιτελικό (8-5) θα αντιμετωπίσει αύριο η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Οι διεθνείς μας διεκδικούν το χάλκινο μετάλλιο και, εάν το κατακτήσουν, θα είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνουν κάτι ανάλογο. Η εθνική γυναικών νίκησε τη Γαλλία με 12-6 (2-1, 5-1, 2-3, 3-1) και πήρε την πρόκριση για το προολυμπιακό τουρνουά. Σήμερα (17.15) παίζει με τη Ρωσία, με στόχο την 5η θέση.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και όλοι οι παίκτες δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν την υπέρβαση και να πανηγυρίσουν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ομάδας. «Μας περιμένει ένα μεγάλο παιχνίδι. Θα διεκδικήσουμε το χάλκινο μετάλλιο για να μη φύγουμε από δω με άδεια χέρια», δήλωσε ο προπονητής της εθνικής ομάδας Θοδωρής Βλάχος. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πολίστας Χριστόδουλος Κολόμβος: «Παίζουμε στον μικρό τελικό και θα διεκδικήσουμε μετάλλιο για δεύτερη φορά στην ιστορία μας. Θέλουμε να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι».

Στη χθεσινή αναμέτρηση της εθνικής γυναικών, οι πολίστριές μας επιβλήθηκαν εύκολα της αδύναμης Γαλλίας. Με καλά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους και προκρίθηκαν στην εξάδα, εξασφαλίζοντας και τη συμμετοχή τους στο προολυμπιακό τουρνουά. Τώρα θα διεκδικήσουν την 5η θέση, που θα τους δώσει την απευθείας πρόκριση στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αν καταφέρουν να πλασαριστούν στις πέντε καλύτερες ομάδες της γηραιάς ηπείρου, θα είναι η καλύτερη θέση που έχουν κατακτήσει από το 2013 και έπειτα.

Τα γκολ για την ελληνική ομάδα πέτυχαν οι: Τσουκαλά 1, Μ. Πλευρίτου 1, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 1, Μανωλιουδάκη 1, Ελ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή