ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σούπερ και Φούτμπολ Λιγκ ζητούν ποσοστό στοιχήματος

kontonis1

Tη θεσμοθέτηση ποσοστού από τις εταιρείες που διοργανώνουν νόμιμα στοίχημα στην Ελλάδα ζήτησαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, οι πρόεδροι της Σούπερ Λίγκας και Φούτμπολ Λιγκ, Γ. Μποροβήλος και Σπ. Καλογιάννης, αντίστοιχα.

Στη συνάντηση που έγινε προχθές υποστήριξαν ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται διαδικτυακά και μη στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν τη διακριτική ονομασία των ομάδων, περιλαμβάνοντάς τες στα κουπόνια τους, χωρίς να υπάρχει ανταποδοτικότητα. Τόνισαν δε ότι στο εξωτερικό υπάρχει πρόβλεψη οικονομικής ενίσχυσης των ομάδων μέσω απόδοσης ποσοστού. Η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού άκουσε τα επιχειρήματά τους και δεσμεύθηκε να ανοίξει έναν κύκλο επαφών με τους εκπροσώπους των εταιρειών διοργάνωσης στοιχήματος, προκειμένου να βολιδοσκοπηθούν οι προθέσεις τους.

Δεν αποκλείεται στο σημερινό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας η πρόταση αυτή να αποτελέσει εισήγηση προς τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφορικά με το υπό εκπόνηση αθλητικό νομοσχέδιο.

Η Σούπερ Λίγκα στερείται φέτος κεντρικού χορηγού του πρωταθλήματός της, έπειτα από το ναυάγιο της διαπραγμάτευσης με τον ΟΠΑΠ, ενώ οι ομάδες που μετέχουν σε αυτό, έχουν υπογράψει μεμονωμένες χορηγίες είτε με τον ΟΠΑΠ είτε με τη Στοίχημαν. Οσον αφορά τη Φούτμπολ Λιγκ, ο ΟΠΑΠ είναι κεντρικός χορηγός του πρωταθλήματος.