Αυξανόμενα έσοδα στο ποδόσφαιρο

Αυξανόμενα έσοδα στο ποδόσφαιρο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ έσοδα είχε καθένας από τους τρεις πρώτους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στην κατηγορία αυτή, για πρώτη φορά, καθώς αυξάνεται αλματωδώς η ροή του χρήματος στον βασιλιά των αθλημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η εταιρεία Deloitte για τη σεζόν 2014-15 και δημοσίευσε χθες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη 20άδα αύξησε τα έσοδά της μέσα σε έναν χρόνο κατά 8% για να φτάσει συνολικά στα 6,6 δισ. ευρώ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης παρέμεινε ο πλουσιότερος σύλλογος από πλευράς εσόδων για ενδέκατη συνεχή σεζόν, αμέσως μετά την κατάκτηση του 10ου ευρωπαϊκού της στέμματος, ενώ η αιώνια αντίπαλός της Μπαρτσελόνα σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της λίστας.

Τα εμπορικά έσοδα της Ρεάλ αυξήθηκαν κατά 27,5 εκατ. ευρώ για να φτάσουν τα 577 εκατ. ευρώ, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Η Μπάρτσα κατέκτησε το τρεμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ) και είδε τα έσοδά της να αυξάνονται περισσότερο από 15% σε ένα χρόνο για να φτάσουν τα 560,8 εκατ. ευρώ, πάνω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αύξησε μόλις κατά 1,5 εκατ. ευρώ τα έσοδά της ώς τα 519,5 εκατ. και την Μπάγερν που υποχώρησε από την τρίτη στην πέμπτη θέση.

Τέταρτη πλέον είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, που όχι μόνο σάρωσε τους τίτλους στη Γαλλία αλλά και αύξησε τα έσοδά της κατά 9,5 εκατ. στα 480,8 εκατ. ευρώ, πάνω από την Μπάγερν που υποχώρησε κατά 13,5 εκατ. ευρώ στα 474 εκατ.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι Μάντσεστερ Σίτι (463,5 εκατ.), Αρσεναλ (435,5 εκατ. με αύξηση 21,2%) Τσέλσι (420 εκατ.), Λίβερπουλ (391,8 εκατ. με αύξηση 28%) και Γιουβέντους (323,9 εκατ.). Στις πρώτες 20 ομάδες περιλαμβάνονται εννέα ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ (οι προαναφερθείσες συν τις Τότεναμ, Νιουκάστλ, Εβερτον και Γουέστ Χαμ), καθώς τα τηλεοπτικά δικαιώματα αποτελούν για την αγγλική λίγκα την κότα με τα χρυσά αυγά. Γι’ αυτό η Deloitte προβλέπει ότι την επόμενη χρονιά η Γιουνάιτεντ ίσως περάσει πρώτη.

Οι υπόλοιπες 11 ομάδες προέρχονται από την Ισπανία (τρεις), την Ιταλία (τέσσερις), τη Γερμανία (τρεις) και τη Γαλλία (μία). Θλιβερή δε είναι η πτώση των εσόδων της πάλαι ποτέ κραταιάς Μίλαν, που έπεσε από τα 249,7 εκατ. στα 199,1 εκατ. ευρώ, μια μείωση της τάξης του 20,2%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή