Το πλεονέκτημα έδρας περνάει από το ΣΕΦ

Το πλεονέκτημα έδρας περνάει από το ΣΕΦ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την υπόθεση εργασίας ότι οι δώδεκα ομάδες του πρωταθλήματος δεν θα προκαλέσουν στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό, καμία βαθμολογική απώλεια στις 11 εναπομείνασες αγωνιστικές, το αποτέλεσμα του ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων, μεθαύριο στο ΣΕΦ, θα κρίνει και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Στο φετινό πρωτάθλημα επιβεβαιώνεται περισσότερο από κάθε προηγούμενη περίοδο, η μείωση της ανταγωνιστικότητας που έχουν οι άλλες ομάδες απέναντι στους δύο «ισόβιους» διεκδικητές του τίτλου. Είτε γιατί ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ήταν προσεκτικοί και έφυγαν με νίκες από τις επικίνδυνες έδρες των λοιπών δυνάμεων του πρωταθλήματος είτε επειδή απέφυγαν την ήττα, ακόμα και από ομάδες που είναι σημαντικά υποδεέστερες.

Στο Ολυμπιακό στάδιο, ο Παναθηναϊκός νίκησε με την εύθραυστη διαφορά των τεσσάρων πόντων και στην έδρα του Ολυμπιακού, οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν ξανά τη νίκη χωρίς να παίξουν για την… υπεράσπιση του σκορ από τον πρώτο γύρο. Ο Ολυμπιακός που φέρει το στέμμα του περυσινού πρωταθλητή, στοχεύει αυτονόητα στη νίκη με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά, στηριζόμενος στη δύναμη της έδρας του, αλλά και στην κατακόρυφη βελτίωση που έδειξε, ύστερα από την ήττα του στο ΟΑΚΑ, πριν από τέσσερις μήνες.

Οι συγκρίσεις, όμως, για την εικόνα που είχαν δείξει οι «αιώνιοι» στο πρώτο παιχνίδι και αυτή που διαμόρφωσαν μέχρι τον δεύτερο αγώνα, είναι ανώφελες, γιατί τότε και οι δύο ομάδες ήταν ανέτοιμες. Εκτοτε υπήρξαν σημαντικοί τραυματισμοί εκατέρωθεν και αφίξεις νέων παικτών, μόνο, στον Ολυμπιακό. Oι «ερυθρόλευκοι» έχουν στα… πιτς, τον βασικό σέντερ, Πάτρικ Γιανγκ και πρόσθεσαν στο ρόστερ τον Αμερικανό Τζέιμς για τις θέσεις των ψηλών και τον συμπατριώτη του, Οντομ, για την περιφέρεια. Αντίθετα, οι «πράσινοι» δεν προχώρησαν σε μεταγραφή και η ομάδα του πρώτου ντέρμπι, έχει αλλάξει μόνο στην προσθήκη της επιστροφής Μποχωρίδη, καθώς ο άτυχος Παππάς ήταν και τότε τραυματίας, όπως και τώρα.

Θεωρητικά, ο Παναθηναϊκός που είναι ίδιος και απαράλλακτος, θα έπρεπε στο διάστημα των τεσσάρων μηνών να έχει αποκτήσει μεγαλύτερη ομοιογένεια στο παιχνίδι του και να έχει αυξήσει τα καλά διαστήματα της απόδοσής του, αλλά η εικόνα του δεν είναι πειστική και παίκτες που αποκτήθηκαν με τον χαρακτηρισμό του βασικού στελέχους, δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα. Επίσης, η απουσία του Παππά είναι σημαντική. Ο Ολυμπιακός που δεν θα έχει τον Λοτζέσκι στη 12άδα και με θεατή του αγώνα τον Παπανικολάου που επέστρεψε, ύστερα από 2,5 χρόνια, έχει παρουσιάσει σταθερότητα, προπονητική πεποίθηση σε πρόσωπα και ρόλους, καθώς και εμπέδωση στο βασικό πλάνο της δυνατής και αποτελεσματικής άμυνας. Ανεξαρτήτως της πορείας τους στην Ευρωλίγκα, κάθε «μονομαχία» Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού έχει διαφορετική ψυχολογία και πέραν των αγωνιστικών δεδομένων στα οποία οι γηπεδούχοι έχουν προβάδισμα, η έκβαση του ντέρμπι είναι συνυφασμένη από το «θέλω» και το «μπορώ» των πρωταγωνιστών πάνω στο παρκέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή