Με «λουκέτο» κινδυνεύει το πρωτάθλημα

Με «λουκέτο» κινδυνεύει το πρωτάθλημα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διακοπή του πρωταθλήματος απείλησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, σε συνάντηση που έγινε χθες στη ΓΓΑ. «Το κράτος δεν έχει άλλη λύση από το να διακόψει το πρωτάθλημα αν δεν λυθεί το θέμα της βίας. Είμαστε στο όριο. Θέλουμε όλοι μαζί να δουλέψουμε για την ισονομία και το καλό ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να δηλητηριάζονται η ελληνική κοινωνία και η νεολαία από τα φαινόμενα βίας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της βίας και της μη τήρησης των κανονισμών από διαιτητές και άλλα όργανα, ζήτησε από τη Σούπερ Λίγκα να πιέσει στην ΕΠΟ προκειμένου να τηρούνται οι κανονισμοί. Οι ΠΑΕ ζήτησαν να μην εφαρμοστεί από τη φετινή σεζόν η κάρτα φιλάθλου, ενώ ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Αλ. Δέδες, υποστήριξε ότι τα φαινόμενα βίας έχουν μειωθεί και ότι πρόβλημα του ποδοσφαίρου είναι η διαφθορά.

Ο Παναθηναϊκός δεν εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση γνωστοποιώντας τους λόγους σε ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία ανέφερε τα εξής: «Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Κοντονής κάλεσε μέσω του κατηγορουμένου για στημένους αγώνες, κ. Μποροβήλο τους εκπροσώπους των ΠΑΕ να συνεδριάσουν στο υπουργείο του για θέματα ρουτίνας του διοικητικού συμβουλίου της Super League! Aγνωστο για ποιο λόγο θεώρησε ότι δεν αρμόζει σε αυτόν να προσέλθει στα γραφεία του Συνεταιρισμού, όπως ο ίδιος είχε αποφασίσει. Και μάλιστα όλα αυτά δίχως να ζητηθεί καν η άποψη των μελών του Συνεταιρισμού, τα οποία ενημερώθηκαν τηλεφωνικώς λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης και αφού πλέον όλα τα είχαν συμφωνήσει οι δυο τους. Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ξεφύγει εντελώς και αγγίζει τα όρια γελοίου και τραγικού μαζί. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν σκοπεύει να δώσει το “παρών” σε αυτήν την παρωδία, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει παγκοσμίως…».

Μετά το πέρας της συνάντησης και κατόπιν αιτήματος του Παναθηναϊκού, οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ μετακινήθηκαν στα γραφεία της οδού Αστροναυτών προκειμένου να συνεδριάσει το Δ.Σ. στον τόπο τέλεσης που προέβλεπε η πρόσκληση προς τα μέλη του συνεταιρισμού. Νωρίτερα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την τιμωρία που επιβλήθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού και προβλέπει το κλείσιμο της «Θύρας 13». «Ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται από κανέναν. Υπήρχαμε και θα υπάρχουμε όποιος κι αν κυβερνάει αυτόν τον τόπο» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων.

• Πειθαρχική δίωξη για τους αγώνες Αχαρναϊκός-Ηρακλής 0-2 για το κύπελλο και Λαμία-Αν. Καρδίτσας 2-1, για τη Φούτμπολ Λιγκ άσκησαν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ, με την κατηγορία του προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή