Λάμψη και ειδήσεις στη γιορτή της ΕΟΕ

Λάμψη και ειδήσεις στη γιορτή της ΕΟΕ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη λάμψη από τις επιτυχίες 84 αθλητών και αθλητριών μας φωτίστηκε χθες το απόγευμα η κεντρική αίθουσα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στο μέγαρο της Κηφισίας πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή της ΕΟΕ, παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, του επίτιμου προέδρου, Ζακ Ρογκ και του προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Πάτρικ Χίκεϊ. Στην εκδήλωση, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει άμεσα ο πλήρης εναρμονισμός με τον διεθνή κώδικα της WADA, ώστε να μην κινδυνέψει η Eλλάδα να μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

«Η χώρα σας είναι η πρώτη που μπαίνει στο Στάδιο, κατά τη διάρκεια της Τελετής Εναρξης. Με αυτό τον τρόπο λέμε ευχαριστώ για το σπουδαίο δώρο που δώσατε στην ανθρωπότητα, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εύχομαι και άλλες προκρίσεις στους αθλητές σας» τόνισε ο Τόμας Μπαχ ενώ, αξίζει να σημειωθεί, ότι πρώτη φορά πρόεδρος της ΔΟΕ τίμησε με την παρουσία του τη γιορτή της ΕΟΕ.

Η είδηση της βραδιάς, όμως αφορούσε τη Βουλή, καθώς σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο με το οποίο θα επικυρωθεί ο πλήρης εναρμονισμός της ελληνικής νομοθεσίας με τον διεθνή κώδικα της WADA, ενώ θα υπάρξει και οικονομική ενίσχυση στο Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

Στα οικονομικά προβλήματα και στους τρόπους με τους οποίους τα αντιμετώπισαν αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος: «Τα χρήματα που πηγαίνουν από την Πολιτεία στον πραγματικό αθλητισμό είναι ελάχιστα. Ευτυχώς υπάρχει η συμπαράσταση της ΔΟΕ αλλά και το πρόγραμμα “Υιοθέτησε έναν αθλητή” που εφαρμόσαμε» υπογράμμισε.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, απένειμε πλακέτα για τα 120 χρόνια της ΕΟΕ, ενώ τιμήθηκε και ο Λάμπης Νικολάου, που αποχώρησε λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας από τη ΔΟΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή