Το πανόραμα της Σούπερ Λίγκας

Το πανόραμα της Σούπερ Λίγκας

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγώνες που θα αυξήσουν το ενδιαφέρον σχετικά με την μάχη για μια καλύτερη θέση στα πλέι οφ, διεξάγονται στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, το Σάββατο και την Κυριακή 30-31 Ιανουαρίου.

Το πρόγραμμα ανοίγει το Σάββατο στο Αγρίνιο με την τοπική ομάδα του Παναιτωλικού να υποδέχεται την Καλλονή. Η Καλλονή προέρχεται απ’ την εντός έδρας νίκη επί του Πανθρακικού και διατήρησε τις λιγοστές ελπίδες που έχει για την παραμονή. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός προέρχεται απ’ το «διπλό» στην Βέροια και θέλει την νίκη για πλησιάσει στη ζώνη των πλέι οφ.

Στην Κομοτηνή, ο Πανθρακικός υποδέχεται τον Πανιώνιο σ’ ένα ματς που η τοπική ομάδα θέλει την νίκη πάσει θυσία για να συνεχίσει να ελπίζει για την «σωτηρία».

Το πρόγραμμα του Σαββάτου κλείνει με το σημαντικότερο ματς της ημέρας, ΠΑΟΚ-Ατρόμητος, στο γήπεδο της Τούμπας. Την επιστροφή στις νίκες θέλει η ομάδα του Τούντορ μετά την ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ, με τη σειρά του, ο Ατρόμητος θέλει θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να απομακρυνθεί κι άλλο απ’ την «ζώνη» του υποβιβασμού. Εντωμεταξύ, σε συμφωνία ήρθε ο ΠΑΟΚ με τον μεσοεπιθετικό Δημήτρη Χατζηισαΐα με συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών.

Το πρόγραμμα της Κυριακής ανοίγει με τα μεσημεριανά ματς της ΑΕΚ με την Βέροια και του Αστέρα Τρίπολης με τον Λεβαδειακό. Η γηπεδούχος ΑΕΚ θέλει να συνεχίσει το σερί νικών που «τρέχει» μέσα στο 2016, με την ομάδα της Ημαθίας όμως να θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα για να νιώσει πιο σίγουρη για την παραμονή της.

Ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή καθώς έλυσε την συνεργασία του με τον Στάικο Βέργετη, ο οποίος θα συνεχίσει από άλλο πόστο στην ομάδα. Επίσης, λύθηκε το συμβόλαιο με τον Μανού Λανθαρότε ο οποίος δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα.

Στα άλλα απογευματινά ματς, η Ξάνθη υποδέχεται τον Ηρακλή και ο Πλατανιάς τον Παναθηναϊκό. Καθοριστικής σημασίας θεωρείται η νίκη για Ξάνθη και Ηρακλή που θέλουν να έχουν ελπίδες για τα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός θέλει την εκτός έδρας νίκη στα Χανιά για να πλησιάσει την δεύτερη ΑΕΚ.  Παίκτης του «τριφυλλιού» θεωρείται ο Λούκας Βιγιαφάνες και απομένει η επίσημη ανακοίνωσή του, ενώ δανεικός παραχωρήθηκε στον Λεβαδειακό ο μέσος, Αμπντούλ Ατζαγκούν.

Η 20η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το ματς ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να συνεχίσουν το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα. Απ’ την πλευρά τους οι γηπεδούχοι θέλουν την νίκη για να πλησιάσουν την 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

30 Ιανουαρίου 2016

Παναιτωλικός- Καλλονή  15:00

Πανθρακικός-Πανιώνιος 17:15

Π.Α.Ο.Κ.-Ατρόμητος 19:30

31 Ιανουαρίου 2016

A.E.K.-Βέροια 15:00

Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 15:00

Σκόντα Ξάνθη-Ηρακλής 17:15

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 17:15

ΠΑΣ Γιάννινα- Ολυμπιακός 19:30

Η βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 52

2. ΑΕΚ 39

3. Παναθηναϊκός 35

4. ΠΑΟΚ 33

5. Αστέρας Τρίπολης 28

6. Πανιώνιος 28

7. ΠΑΣ Γιάννινα 24

8. Λεβαδειακός 23

9. Παναιτωλικός 23

10. Ηρακλής 23

11. Πλατανιάς 21

12. Σκόντα Ξάνθη 19

13. Βέροια 19

14. Ατρόμητος 18

15. Πανθρακικός 13

16. Καλλονή 10

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή