Η «πίτα» των κρατικών επιχορηγήσεων στις αθλητικές Ομοσπονδίες

Η «πίτα» των κρατικών επιχορηγήσεων στις αθλητικές Ομοσπονδίες

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tις επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών για το 2016 δημοσιοποίησε η ΓΓΑ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η αθλητική ηγεσία λαμβάνοντας υπόψη ότι το 2016 είναι Ολυμπιακή χρονιά, και ανεξάρτητα από την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, σχεδίαζε και πέτυχε τη διατήρηση των πιστώσεων των αθλητικών ομοσπονδιών στα ίδια επίπεδα με τις αρχικές πιστώσεις του προηγούμενου οικονομικού έτους, έκτος ελαχίστων εξαιρέσεων.

Πέραν αυτού, το σημαντικότερο επίτευγμα της πολιτικής του Υπουργείου είναι ότι για πρώτη φορά καθορίζεται η χρηματοδότηση των αθλητικών ομοσπονδιών από τον πρώτο μήνα του έτους και προβλέπεται η έναρξή της από το Φεβρουάριο». Η μεγαλύτερη επιχορήγηση ύψους 2.896.000 εκατ. ευρώ αφορά τον ΣΕΓΑΣ. Ακολουθούν η ΚΟΕ με 2.057.000 εκάτ. ευρώ και η ΕΟΚ με 1.850.000 εκάτ. ευρώ. Για την ΕΠΟ προβλέπονται 100.000 ευρώ προκειμένου να διατεθούν στα ερασιτεχνικά σωματεία των ΕΠΣ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΓΓΑ αναφέρει:

Ολοκληρώθηκε η κατανομή των πιστώσεων για το έτος 2016 προς τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι όλες οι ομοσπονδίες μπορούν έγκαιρα να προγραμματίσουν τη λειτουργία τους το 2016 και κυρίως να υποστηρίξουν την Ολυμπιακή τους προετοιμασία.

Παράλληλα τετραπλασιάζεται σε σχέση με το 2015 ο προϋπολογισμός του ΕΣΚΑΝ (από 50.000 σε 250.000 ευρώ) προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των ελέγχων της Ολυμπιακής χρονιάς.

Μερικά ακόμα χρήσιμα στοιχεία για τις πιστώσεις του 2016:

1.  Διατηρήθηκαν οι προϋπολογισμοί των ΕΑΚ στα περσινά επίπεδα  ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το σχέδιο συντήρησης και αποκατάστασής τους.

2.  Ενισχύονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα προγράμματα Άθλησης για Όλους.

3.  Εξορθολογίζεται το ΠΔΕ για αθλητικά έργα ώστε να ανταποκριθεί κατά το μέγιστο δυνατό στις συνολικές περιφερειακές ανάγκες.

4.   Οι προϋπολογισμοί του ΣΕΦ και του ΟΑΚΑ αναθεωρήθηκαν στη βάση των εσόδων και εξόδων του 2015.

Δείτε αναλυτικά: http://gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/1913-pistoseis-2016

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή