Τζόκοβιτς: Τίποτα δεν είναι αδύνατον

Τζόκοβιτς: Τίποτα δεν είναι αδύνατον

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορία γράφει ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Με την επικράτησή του επί του Βρετανού Αντι Μάρεϊ με 3-0 σετ (6-1, 7-5, 7-6) στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν έφθασε τους έξι τίτλους στη Μελβούρνη. Ετσι ισοφάρισε το ρεκόρ επιτυχιών του Ρόι Εμερσον στην Αυστραλία.

Επιπλέον, έφθασε τα 11 γκραν σλαμ και «έπιασε» τους Ροντ Λέιβερ και Μπιορν Μποργκ στην 4η θέση της λίστας με τους περισσότερους τίτλους στα τέσσερα σημαντικότερα τουρνουά τένις στον κόσμο (Αυστραλιανό Οπεν, Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον και Αμερικανικό Οπεν). Οι τρεις τους βρίσκονται πίσω από τους Εμερσον (12), Σάμπρας και Ναδάλ (από 14) και Φέντερερ (17).

Ο Τζόκοβιτς δεν κρύβει τη μεγάλη του επιθυμία να συνεχίσει στον μονόδρομο των επιτυχιών, προκειμένου να γίνει ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών: «Είμαι 28 και βρίσκομαι στο απόγειο των δυνατοτήτων μου. Νιώθω ότι μπορώ να πετύχω πολύ περισσότερα. Δε ξέρω πόσο μακριά μπορώ να φτάσω. Είναι ατομικό άθλημα και πολλά μπορούν να συμβούν. Ελπίζω να συνεχίσω αυτό το στυλ ζωής, που με έχει βοηθήσει να πετύχω όλα όσα έχω πετύχει. Εχω σπουδαία στήριξη από την οικογένεια και την ομάδα μου και αν συνεχίσω έτσι, τίποτα δεν είναι αδύνατον».

Μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στις γυναίκες, με τη Γερμανίδα Αντζελίκ Κέρμπερ να επικρατεί στον τελικό της Αμερικανίδας Σερίνα Γουίλιαμς (Νο 1 στον κόσμο) με 6-4, 3-6, 6-4 και να κατακτά το πρώτο γκραν σλαμ της καριέρας της. Χάρη στην επιτυχία της η Κέρμπερ «εκτοξεύθηκε» από το νούμερο 7 στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης. Μεγάλο άλμα πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία από την 170ή θέση βρέθηκε στην 133η της παγκόσμιας κατάταξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή