Δικαστήριο απέρριψε ασφαλιστικά μέτρα του Κατάρ

Δικαστήριο απέρριψε ασφαλιστικά μέτρα του Κατάρ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ επανέρχεται στο προσκήνιο διά της πλαγίας οδού, καθώς η κόντρα του αραβικού εμιράτου με τον πρώην επικεφαλής της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Τέο Ζβάντσιγκερ, που αποκάλεσε το Κατάρ «καρκίνωμα του ποδοσφαίρου», έφτασε στα δικαστήρια. Δικαιώθηκε χθες σε πρώτη φάση ο Γερμανός παράγοντας.

Οργισμένη από το σχόλιο του κ. Ζβάντσιγκερ προ μηνών, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Κατάρ κατέθεσε αγωγή κατά του επί τετραετία (2011-2015) μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, ζητώντας αποζημίωση.

Ωστόσο το γερμανικό δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε το Κατάρ, απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για απαγόρευση αντίστοιχων εκφράσεων από τον πρόεδρο της γερμανικής ομοσπονδίας από το 2006 έως το 2012. Το σκεπτικό της απόφασης ανέφερε: «Θεωρούμε ότι η δήλωση “το Κατάρ αποτελεί καρκινική απόφυση του ποδοσφαίρου” δικαιολογείται βάσει της ελευθερίας της έκφρασης».

Η τελική απόφαση για την υπόθεση θα εκδοθεί στις 19 Απριλίου, και η πλευρά του Κατάρ σκοπεύει να καταφύγει και σε έφεση εάν, όπως είναι αναμενόμενο, η απόφαση είναι υπέρ του κ. Ζβάντσιγκερ.

Το ζήτημα άπτεται της αμφιλεγόμενης επιλογής του Κατάρ για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022, μιας χώρας με μικρή ποδοσφαιρική παράδοση και δυσμενές κλίμα την εποχή που παραδοσιακά διεξάγεται η διοργάνωση, δηλαδή Ιούνιο και Ιούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή