Ο Φεβρουάριος βάζει δύσκολα στην ΑΕΚ

Ο Φεβρουάριος βάζει δύσκολα στην ΑΕΚ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιανουάριος ήταν εξαιρετικός μήνας για την ΑΕΚ, καθώς οι 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου αποτελούν σημαντικό επίτευγμα.

Το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου, ωστόσο, εμπεριέχει απαιτητικά παιχνίδια εντός και εκτός έδρας, στα οποία η «Ενωση» θα δοκιμαστεί τόσο με τους παραδοσιακούς της αντιπάλους όσο και σε δύσκολες έδρες.

Στην προσπάθεια συνέχισης του σερί των νικών, η ΑΕΚ πρόσθεσε στο «οπλοστάσιό» της δύο ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου: τον επιθετικό Τόμας Πέκχαρτ και τον μέσο Μπρούνο Ζουκουλίνι. Αμφότεροι βρίσκονται στην αποστολή της ομάδας για τον αυριανό αγώνα Κυπέλλου με τον Ηρακλή, στη ρεβάνς του 4-1 του Ολυμπιακού Σταδίου. Στα αρνητικά, το γεγονός ότι ο Ελντερ Μπαρμπόζα, ένας εκ των πιο φορμαρισμένων παικτών της ΑΕΚ, είναι τραυματίας και θα απουσιάσει για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει κατά σειρά τούς εξής αντιπάλους: τον Ατρόμητο του πρώην προπονητή της Τραϊανού Δέλλα εκτός έδρας την προσεχή Κυριακή, τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ το μεθεπόμενο Σάββατο, τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη στις 20 Φεβρουαρίου, τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 28 Φεβρουαρίου και τον Αστέρα Τρίπολης στην Αρκαδία στις 7 Μαρτίου.

Σε αυτό το 40ημερο των απαιτητικών αγώνων, η ΑΕΚ φιλοδοξεί να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, προκειμένου να έχει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, ενόψει των πλέι-οφ, να διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, δεδομένου ότι θα περάσει τον Ηρακλή, και να χτίσει ακόμη μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό χαρακτήρα μέσα από τα ντέρμπι και τα δύσκολα παιχνίδια.

Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, η ΑΕΚ δεν απέκτησε κεντρικό αμυντικό και εξτρέμ. Ο Γκουστάβο Πογιέτ είχε δηλώσει καλυμμένος ως προς την άμυνα, αλλά είχε αφήσει να εννοηθεί πως χρειαζόταν ένας εξτρέμ. Η απουσία του Μπαρμπόζα αφαιρεί ταχύτητα από την ΑΕΚ, και από το υπάρχον ρόστερ ο μόνος που έχει τη θέση του εξτρέμ ως φυσική του είναι ο Βαγγέλης Πλατέλλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή