Επίθεση ΕΠΟ κατά του υπουργείου

Επίθεση ΕΠΟ κατά του υπουργείου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα αντιπαράθεση στις σχέσεις της ΕΠΟ με το αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργείο, προκλήθηκε με αφορμή την ανακοίνωση των επιχορηγήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών για το 2016. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης, έστειλε επιστολή στις Ενώσεις-μέλη της ομοσπονδίας, υποστηρίζοντας ότι η αναλογία της επιχορήγησης που θα φτάσει στα σωματεία από την επιχορήγηση 100.000 ευρώ που θα δοθεί από τη ΓΓΑ αναλογεί σε 20–25 ευρώ ανά σωματείο και συμπεραίνοντας ότι «η κατάσταση που διαμορφώνεται έχει συγκεκριμένες πολιτικές αναγνώσεις και είναι προϊόν μιας οριστικά διαμορφωμένης πολιτικής στον χώρο ευθύνης του υπουργείου Αθλητισμού και των υπηρεσιών του που διακρίνεται από βαθύτατα αντιποδοσφαιρικό χαρακτήρα».

«Για μία ακόμη χρονιά, τη δέκατη από το έτος 2006 η ΕΠΟ δεν επιχορηγείται από το ελληνικό κράτος, που υποτίθεται ότι έχει συνταγματική υποχρέωση να φροντίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ούτε με ένα ευρώ.

Για την ασφαλέστερη κατανόηση της δεκαετίας επαναλαμβάνουμε ότι η ΕΠΟ δεν έχει επιχορηγηθεί την τελευταία δεκαετία από το ελληνικό κράτος ούτε με ένα ευρώ. Το ποσό των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ που ανακοινώθηκε αφορά, όπως γράφεται, επιχορήγηση των ερασιτεχνικών σωματείων όλης της χώρας. Σε αναλογία με τον αριθμό των σωματείων αντιστοιχεί το συγκλονιστικό ποσό των 20-22 ευρώ ανά σωματείο.

Οι ΕΠΣ-Μέλη της ΕΠΟ δεν θα εισπράξουν, επίσης, φέτος ούτε ένα ευρώ από το ελληνικό κράτος, όπως συνέβη και το έτος 2015.

Η επιβεβαίωση της οικονομικής απομόνωσης του αθλήματος προφανώς δεν αποτελεί είδηση για την ΕΠΟ, τις ΕΠΣ-Μέλη της και τα ερασιτεχνικά σωματεία. “Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια”» αναφέρει ο κ. Γκιρτζίκης και εκτιμά ότι «η ΕΠΟ και το άθλημα είναι ικανά να χρηματοδοτήσουν τα σωματεία, χωρίς βοήθεια από κανέναν εξωτερικό παράγοντα».

Η επίθεση στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συνεχίζεται με αφορμή τις νομοθετικές του παρεμβάσεις που προσπαθούν «να ακυρώσουν τον ρόλο των ερασιτεχνικών ενώσεων» και «να περιορίσουν μέχρι εξαφανίσεως τη σημαντικότατη συμμετοχή τους στην πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή