Και υβριδικό το ανανεωμένο RAV4

Και υβριδικό το ανανεωμένο RAV4

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΛΙΚΑΝΤΕ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Τρία χρόνια σχεδόν μετά το λανσάρισμα του τέταρτης γενιάς RAV4, του μικρότερου μοντέλου ελευθέρου χρόνου στην γκάμα της και best-seller στην κατηγορία των μικρών crossovers, η Toyota προχώρησε στην ανανέωση του μοντέλου και όχι μόνο. Πρόσθεσε και την έκδοση Hybrid, καθιστώντας το RAV4 το μοναδικό υβριδικό μοντέλο στη μικρή κατηγορία των compact SUV.

Τα βασικά χαρακτηριστικά που τονίζουν το επίπεδο παρέμβασης της Toyota στον τομέα της ανανέωσης αφορούν τα εξής σημεία: Στην εξωτερική σχεδίαση έχουμε εμπρός νέο προφυλακτήρα και LED φωτιστικά σώματα καθώς και LED φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος έχει προστεθεί αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και τοποθετήθηκε νέα, διαστημικής σχεδίασης, κεραία. Τέλος έχουμε «δεκάχτινες» ζάντες 17΄ ιντσών. Οι σχεδιαστικές παρεμβάσεις στις επιφάνειες του αμαξώματος έχουν προσδώσει στο ανανεωμένο RAV4 δυναμικότερο και πιο πληθωρικό προφίλ, βάση για τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα των μελλοντικών μοντέλων SUV της μάρκας.

Στο εσωτερικό οι παρεμβάσεις αφορούν την ποιοτική αναβάθμιση των υλικών, τον νέο πίνακα οργάνων που φιλοξενεί οθόνη 4,2 ιντσών πολλαπλών πληροφοριών, την πανοραμική οθόνη αφής 7 ιντσών με την εφαρμογή Toyota Touch 2 στο κέντρο του ταμπλό, το δερμάτινο τιμόνι και την προσθήκη αποθηκευτικών χώρων, όπως οι δύο ποτηροθήκες στην κεντρική κονσόλα.

Στον τομέα της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας το νέο RAV4 έχει βελτιωθεί αισθητά, προσφέροντας καλύτερη οδική συμπεριφορά εντός και εκτός δρόμου. Σε αυτό το αποτέλεσμα έχουν συμβάλλει η ενισχυμένη ακαμψία του πλαισίου, οι νέες ρυθμίσεις σε ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης και η ύπαρξη νέων συστημάτων άνεσης και ασφάλειας (Toyota Safety Sense-TSS). Το ανανεωμένο Toyota RAV4 είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, XLE, SE και Limited με τρία κινητήρια σύνολα:

• Δίλιτρος τετρακύλινδρος 16βάλβιδος βενζινοκινητήρας Valvematic ισχύος 151 ίππων και με ροπή 195Nm/4.000 σ.α.λ. Η μέση κατανάλωση είναι στα 6,7 λίτρα /100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 155 γρ./χλμ. Συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό ή αυτόματο Multidrive S αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων στην αποκλειστικά τετρακίνητη έκδοση.

• Δίλιτρος τετρακύλινδρος 16βάλβιδος πετρελαιοκινητήρας 4D ισχύος 143 ίππων και με ροπή 320 Nm σε εύρος στροφών 1.750-2.250. Η μέση κατανάλωση είναι στα 4,7 λίτρα/100 χλμ. ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 123 γρ./χλμ. Διατίθεται μόνο με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

• Υβριδικός τετρακύλινδρος 16βάλβιδος βενζινοκινητήρας 2,5 λίτρων VVT-I συνολικής ισχύος 197 ίππων και με ροπή 206 Nm/4.400- 4.800 σ.α.λ. Η μέση κατανάλωση είναι στα 4,9 λίτρα/100 χλμ. ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 115γρ./χλμ. Διατίθεται μόνο με πλανητικό (συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης) αυτόματο κιβώτιο.

Το Toyota RAV4 Hybrid

Στην πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση του ανανεωμένου RAV4 στο Αλικάντε της Ισπανίας είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε και την υβριδική έκδοση του νέου RAV4 τόσο τη δικίνητη όσο και την 4WD (σύστημα τετρακίνησης E-Four). Εξοπλισμένο με το κορυφαίο υβριδικό σύστημα Toyota (THS), τη μοναδική συνολική ασφάλεια που εξασφαλίζει το Toyota Safety Sense και την ευφυΐα του συστήματος καμερών πανοραμικής κάλυψης, το νέο RAV4 προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο κατά την οδήγηση σε κάθε είδους έδαφος, συναρπαστικές επιδόσεις και ύψιστη ασφάλεια και άνεση για όλους τους επιβάτες. Για την κίνηση του Hybrid RAV4 φροντίζει ο 2,5 λίτρων τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης αλλά και ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 105 kW, ενώ ένας δεύτερος ηλεκτροκινητήρας ισχύος 50 kW κινεί τον πίσω άξονα (στην έκδοση 4WD). Ολη η λειτουργία του υβριδικού συστήματος εμφανίζεται στην οθόνη αφής 7 ιντσών, παρέχοντας ανά πάσα στιγμή πληροφορίες στον οδηγό για την ετοιμότητά του…

Οι τιμές διάθεσης του ανανεωμένου Toyota RAV4 στην ελληνική αγορά ξεκινούν από τα 33.470 ευρώ για την υβριδική έκδοση, τα 24.871 ευρώ για τη βενζινοκίνητη και τα 25.363 ευρώ για την diesel.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή