Πρωτάθλημα σε τεντωμένο σχοινί

Πρωτάθλημα σε τεντωμένο σχοινί

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια κρίσιμη εβδομάδα, στην οποία θα δοκιμασθούν οι αντοχές των θεσμών στην ομαλή τέλεση των ποδοσφαιρικών αγώνων, είναι αυτή που άρχισε χθες, υπό το βάρος όσων συνέβησαν στα γήπεδα κατά την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και αφορούσαν αμφιλεγόμενες διαιτητικές αποφάσεις και γεγονότα βίας, όπως αυτά που έλαβαν χώρα αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ.

Η τρέχουσα εβδομάδα περιλαμβάνει το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, που θα γίνει το Σάββατο 13/2 στις 19.30. Η αναμέτρηση αυτή θεωρείται για πολλούς λόγους, «αγώνας ειδικών συνθηκών», λόγω και των όχι καλών σχέσεων των διοικήσεων των δύο ομάδων, που χρήζει σωστής διαχείρισης από όλες τις πλευρές και κυρίως από την πλευρά των διαιτητών, προκειμένου να μη δημιουργηθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Πριν από το ντέρμπι του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα αύριο, έχει προγραμματιστεί ο ημιτελικός κυπέλλου, Ατρόμητος–Παναθηναϊκός. Και αυτή η αναμέτρηση θεωρείται ότι έχει ιδιαιτερότητες. Το ισόπαλο 0-0 του πρώτου αγώνα αφήνει «ανοιχτή» την υπόθεση πρόκριση, οι οπαδοί του Ατρόμητου ενεπλάκησαν σε επεισόδια (και) εντός του αγωνιστικού χώρου με την ΑΕΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός, διατύπωσε με σφοδρότητα τα παράπονά του για τη διαιτησία, μετά το τέλος του αγώνα του περασμένου Σαββάτου με την Ξάνθη.

Επομένως, αν υπάρχει ένα στοίχημα για το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι η ομαλή τέλεση των δύο αυτών αγώνων, που εντάσσονται σε μια περίοδο συνεχόμενων ντέρμπι. Το βράδυ της Κυριακής κυκλοφόρησαν με τη μορφή «δημοσιογραφικών πληροφοριών» φήμες περί σκέψεων του αρμόδιου υπουργού Στ. Κοντονή, να προχωρήσει, λόγω της κατάστασης, σε αναβολή της αγωνιστικής, όμως χθες το ενδεχόμενο αυτό διαψεύστηκε ανεπισήμως, χωρίς, ωστόσο να κρύβεται ο προβληματισμός που υπάρχει για το κλίμα που επικρατεί.

Οσον αφορά τα επεισόδια στον αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ, σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστή η κλήση σε απολογία, αμφότερων των ΠΑΕ, και να συγκεκριμενοποιηθούν οι ποινές που αντιμετωπίζουν. Επίσης αναμένεται να γίνει γνωστό αν θα ασκηθεί από τον αρμόδια πειθαρχικά όργανα πειθαρχική δίωξη για «εκτεταμένα επεισόδια».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ατρόμητος έχει ήδη τιμωρηθεί με διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές για μία αγωνιστική λόγω της ρίψης φωτοβολίδων και λοιπών αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής άρχισαν δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του αγώνα στο γήπεδο του Περιστερίου, όταν οι οπαδοί των δύο ομάδων εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο κι άρχισαν οι μάχες σώμα με σώμα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα επιτόπια ρεπορτάζ στις συμπλοκές υπήρξε τραυματισμός με μαχαίρι στον ώμο οπαδού των γηπεδούχων, ο οποίος αμέσως διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή