Βία για τη βία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» οι παίκτες του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και 30.000 φίλοι του, σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, θυμόντουσαν την τραγωδία της 8ης Φεβρουαρίου 1981 στη «Θύρα 7», στο Περιστέρι οπαδοί της ΑΕΚ και του Ατρομήτου πλακωνόντουσαν μεταξύ τους. Αποτέλεσμα, ένας μαχαιρωμένος.

Ναι, το ένα γεγονός δεν έχει σχέση με το άλλο. Το πρώτο συνέβη επειδή κάποιος ή κάποιοι ξέχασαν να ανοίξουν την πόρτα. Το δεύτερο γιατί αποδεικνύεται πως στους οπαδούς, ειδικά στους οργανωμένους, έχουν παρεισφρήσει κάθε λογής άτομα, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τον αθλητισμό.

Δυστυχώς, ουδείς με τις αντιδράσεις του δείχνει να ανησυχεί γι’ αυτό. Η πολιτεία πιστεύει ότι, διακόπτοντας κάθε τόσο το πρωτάθλημα, θα κτυπήσει το φαινόμενο. Για τις διοικήσεις των ομάδων οι αλήτες ανήκουν μόνον στους άλλους συλλόγους, και ο «έγχρωμος Τύπος» αποκαλεί την πελατεία του… υπέροχο λαό.

Επομένως, μην ελπίζετε πως θα εξαλειφθεί η βία από τα ελληνικά γήπεδα, όσο εξακολουθούν όλοι, για τους δικούς τους λόγους, να στρουθοκαμηλίζουν. Η πολιτεία ψηφίζοντας νόμους, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι άχρηστοι ή δεν εφαρμόζονται. Οι παράγοντες ρίχνοντας τις ευθύνες στους αντιπάλους, και ο Τύπος που φανατίζει τον κόσμο προσδοκώντας σε δικό του όφελος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή