Κλειστές θύρες, ανοικτές πληγές

Κλειστές θύρες, ανοικτές πληγές

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμη σκηνικό στο «θέατρο του παραλόγου» ξετυλίγεται από χθες στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση του Ατρομήτου να μην παραχωρήσει στον Παναθηναϊκό τα 900 εισιτήρια που είχε συμφωνηθεί (και με την άδεια της αστυνομίας) να διαθέσει στους οπαδούς του για την αποψινή (19.30) ρεβάνς του 0-0 της Λεωφόρου για το Κύπελλο. Επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας και αντικειμενικές δυσκολίες, λόγω των ζημιών από τα επεισόδια στον αγώνα τους με την ΑΕΚ, οι Περιστεριώτες ανακοίνωσαν χθες ότι η θύρα 1, που προορίζεται για τους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας θα παραμείνει κλειστή έως το τέλος του πρωταθλήματος. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση: με επιστολή του, που κοινοποιήθηκε σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ζήτησε ή την ανάκληση της απαγόρευσης ή την αναβολή του αγώνα για λόγους ασφαλείας, με το σκεπτικό ότι η απαγόρευση της προσέλευσης των οπαδών, παρότι είχε συμφωνηθεί το αντίθετο, είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

«Πιστεύουμε ότι η παραπάνω σπασμωδική απόφαση της ΠΑΕ Ατρόμητος και η μη επιτρεπόμενη προσέλευση φιλάθλων του Παναθηναϊκού, κατά πάσα βεβαιότητα θα προκαλέσει το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Η επιμονή δε στη σημερινή απόφαση της ΠΑΕ Ατρόμητος μας αναγκάζει να επισημάνουμε σε όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς ότι, με βάση την εμπειρία προηγούμενων τέτοιων περιπτώσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που βεβαίως είναι συγγνωστό τόσο στην ΠΑΕ Ατρόμητος όσο και στην Ελληνική Αστυνομία λόγω της εμπειρίας όλων στον χώρο του αθλητισμού, η μη διάθεση, και μάλιστα συμφωνημένων ήδη, εισιτηρίων μπορεί να προκαλέσει σοβαρή διακινδύνευση στην ομαλή διεξαγωγή του αυριανού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων μας», τονίζουν στην επιστολή τους οι «πράσινοι», υπογραμμίζοντας ότι, εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους και συμβούν έκτροπα, μοναδικός υπαίτιος θα είναι ο Ατρόμητος.

Με δική του ανακοίνωση, ο Ατρόμητος τόνισε ότι σε τηλεφωνική επαφή τους ο κ. Αλαφούζος είχε δεχθεί τις αιτιάσεις του κ. Σπανού για τους λόγους της απαγόρευσης και ότι πρότεινε αυτοψία για να διαπιστωθούν οι ζημιές στη θύρα 1. «Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να λαμβάνουμε τις αποφάσεις που εμείς θεωρούμε σωστές για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας. Το δε αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός "εισιτήρια ή αναβολή" δεν προβλέπεται πουθενά από τους κανονισμούς. Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη ανακοίνωση εξυπηρετεί επικοινωνιακούς λόγους και δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις», τονίζεται χαρακτηριστικά. Θέση πήρε και η Θύρα 13. Με ανακοίνωσή της, κάλεσε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να πάνε ειρηνικά στο Περιστέρι και, αν δεν τους αφήσουν να μπουν στο γήπεδο, να μείνουν απ’ έξω και να ενισχύσουν με φωνές την προσπάθεια των παικτών για πρόκριση!

• Μπεργκ και Τελάντερ είναι στη διάθεση του Στραματσόνι, όχι όμως και ο Πέτριτς, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και αποκλείστηκε, όπως οι τιμωρημένοι Ζέκα, Κουτρουμπής, οι τραυματίες Εβαντζελίστα, Μαμούτε, Μπουμάλ, Σάντσεθ και ο ανέτοιμος Λέτο. Παπαδόπουλος και Κιβρακίδης είναι στα πλάνα του Δέλλα, που δεν υπολογίζει στους Πίτου Γκαρσία, Κούρο, αλλά και στον Βούλγαρο αμυντικό Μπόρισλαβ Στόιτσεφ, το συμβόλαιο του οποίου λύθηκε χθες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή