Αυστηρές συστάσεις Κοντονή

Αυστηρές συστάσεις Κοντονή

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε την παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, διεξήχθη ώς ένα σημείο, η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας εν όψει του ντέρμπι του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, που σε αντίθεση με τα ειωθότα, πραγματοποιήθηκε στη ΓΓΑ, προκειμένου να δώσει το «παρών».

Μιλώντας προς τους εκπροσώπους των δύο ομάδων και της αστυνομίας ζήτησε την απόλυτη τήρηση της νομιμότητας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνει το παραμικρό, καθώς η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη σε περίπτωση που υπάρξουν έκτροπα στο ντέρμπι και θα επιβληθούν βαρύτατες τιμωρίες στους παραβάτες.

Επίσης, φέρεται να είπε στους εκπροσώπους των συλλόγων ότι γνωρίζουν με τα μικρά τους ονόματα αυτούς που δημιουργούν τα επεισόδια και μπορούν να τους βρουν και να τελειώσουν με το θέμα της βίας στα γήπεδα. Ο κ. Κοντονής συνέχισε λέγοντας ότι θα βρεθεί πολύς κόσμος στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, που χωράει πάνω από 60.000 θεατές και δεν μπορεί να χαλάσουν το παιχνίδι 100 ή 200 άτομα που θα θέσουν σε κίνδυνο με τις ενέργειές τους τη ζωή των ποδοσφαιριστών, είτε πετώντας αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο είτε εισβάλλοντας σε αυτόν.

Τέλος, ζήτησε από την αστυνομία και την ΠΑΕ ΑΕΚ να γίνουν αυστηροί έλεγχοι κατά την είσοδο των θεατών και να υπάρχουν πλάνα διαχείρισης ενδεχόμενων κρίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοντονής εμφανίστηκε προβληματισμένος από τη στάση της αστυνομίας στον πρόσφατο αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ, αφού έχει αναφορές σύμφωνα με τις οποίες είχε ζητηθεί να υπάρχει διμοιρία των ΜΑΤ ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, χωρίς αυτό να υλοποιηθεί.

Γενική σύσκεψη

Οπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΑ «την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στις 9.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή και του διευθυντή της ΓΑΔΑ και του διευθυντή της Διεύθυνσης κατά της Αθλητικής Βίας. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι ο αποτελεσματικότερος σχεδιασμός της συνολικής στρατηγικής απέναντι στο φαινόμενο της βίας στους αγωνιστικούς χώρους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή