Πρόκριση στους «4» για τον Ατρόμητο

Πρόκριση στους «4» για τον Ατρόμητο

3' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπέροχο γκολ του Στόιτσεφ στο 65΄ έσπασε με ηχηρό τρόπο την εκκωφαντική σιωπή του Παναθηναϊκού και έδωσε στον Ατρόμητο μια σπουδαία νίκη-πρόκριση με 1-0 στους ημιτελικούς του Κυπέλλου, βυθίζοντας τους «πράσινους» σε μια βαθιά αγωνιστική κρίση και στη δίνη της εσωστρέφειας. Η ήττα αυτή ήταν μαχαιριά στην καρδιά του Παναθηναϊκού. Εχασε έναν ακόμη στόχο, τον πιο σημαντικό απ’ αυτούς που του είχαν απομείνει και δεν έχει πλέον τίποτα περισσότερο να κυνηγήσει μέχρι το τέλος της περιόδου από την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Στόχος πολύ φτωχός, με βάση τις μεγάλες προσδοκίες που ξεκίνησε λίγους μήνες νωρίτερα τη σεζόν.

Ο Ατρόμητος έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι: «άρπαξε από τα μαλλιά» μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες που του δόθηκαν και την έκανε γκολ με το υπέροχο, διαγώνιο σουτ του Στόιτσεφ στο 65΄. Οι φιλοξενούμενοι, αντίθετα, έκλεισαν το παιχνίδι χωρίς να καταφέρουν να δημιουργήσουν ούτε μία ευκαιρία της προκοπής. Εμειναν σε μια φλύαρη υπεροχή και μια ανούσια κατοχή, χωρίς να καταφέρουν να τη μετατρέψουν σε πίεση και παραγωγικό παιχνίδι. Ηταν μια πολύ φτωχή παράσταση, απόλυτα ταιριαστή μ’ αυτήν του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο, όπου ούτε εκεί κατάφεραν να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες. Και όταν σε διπλές αναμετρήσεις 180 λεπτών δεν μπορεί μια ομάδα να απειλήσει, λογικό και επόμενο να βρεθεί μπλεγμένη στα σκοινιά και πεσμένη στο τέλος στο καναβάτσο.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό ποιοτικά. Το α΄ ημίχρονο κύλησε με τον Παναθηναϊκό να έχει κατοχή μπάλας σε ποσοστό 64-36, χωρίς όμως να φανεί απειλητικός. Δεν δημιούργησε ούτε υποψία ευκαιρίας και έδωσε στον Ατρόμητο την ευκαιρία να κερδίζει προοδευτικά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την αίσθηση ότι είναι απόλυτα ασφαλής στην άμυνα. Η εικόνα αυτή δεν άλλαξε στο α΄ 20λεπτο του β΄ ημιχρόνου. Οι «πράσινοι» φαίνονταν να ελέγχουν τον ρυθμό, αλλά είχαν φανερή αδυναμία να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και να πατήσουν την περιοχή του Μπάρκα.

Κανείς από τους δύο προπονητές δεν έδειχνε πρόθυμος να πάρει ρίσκο. Το 0-0 κρατούσε τα πράγματα σε μια ισορροπία και «φώναζε» ότι τον πρώτο λόγο θα τον έχει όποια ομάδα κατάφερνε να εκμεταλλευθεί την όποια ευκαιρία, όπερ και εγένετο. Ο Παναθηναϊκός ρίσκαρε μόλις για 15 λεπτά μετά το 1-0, χωρίς να απειλήσει, παρά μόνο με μια διαγώνια – σέντρα σουτ του Βλαχοδήμου στις καθυστερήσεις. Ο Μπεργκ επιστρατεύθηκε στο τελευταίο ημίωρο, αλλά δεν μπόρεσε να φανεί, με τον Στραματσόνι να κοιτά στον πάγκο και να βλέπει μόνη άλλη λύση τον Βλαχοδήμο, ο οποίος έκανε ντεμπούτο ύστερα από 8 μήνες απραξίας. Οι πολλές απουσίες δεν άφηναν στον Ιταλό τεχνικό καμία άλλη επιλογή. Παραδόξως, ο ίδιος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του: «Το μόνο που δεν πήγε καλά για εμάς ήταν ότι δεχθήκαμε ίσως το γκολ της χρονιάς από τον αντίπαλο».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μπάρκας, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Ούμπιντες, Μπρίτο (82’ Ουσέρο), Σουμπίνιο (69’ Ματέι), Στόιτσεφ, Λε Ταλέκ (91’ Παπαδόπουλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Μολέντο, Τελάντερ, Πράνιτς, Εσιέν (91’ Λαγός), Λουντ (75’ Βλαχοδήμος), Καλτσάς (64’ Μπεργκ), Αμπεϊντ, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης.

• Περίπου 400 οπαδοί του Παναθηναϊκού κατευθύνθηκαν προς το γήπεδο, αλλά η αστυνομία τούς σταμάτησε στο ύψος της Θηβών και δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν. Επειτα από διαβουλεύσεις μιας ώρας, οι φίλαθλοι αποχώρησαν χωρίς εντάσεις και επεισόδια. Αρκετοί απ’ αυτούς πήγαν μετά έξω από το σπίτι του υφυπουργού Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, σε μια ακόμη εκδήλωση διαμαρτυρίας!

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος για μία θέση

ΠΑΟΚ και Πανιώνιος έχουν ανοικτούς λογαριασμούς από τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου μετά το 1-1 και θα τους λύσουν σήμερα (19.30) στο γήπεδο της Τούμπας.

Μετά την αρνητική τροπή που έχει η χρονιά για τον «Δικέφαλο» στο πρωτάθλημα, είναι λογικό να στρέφεται η προσοχή στο Κύπελλο. Ο Ιγκόρ Τούντορ δεν προτίθεται να προβεί σε πολλές αλλαγές στην 11άδα, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, ούτε και στο σύστημα.

Ο Σκόνδρας θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Τζαβέλλα και θα συμπληρώσει την αμυντική τετράδα με τους Κίτσιου, Βίτορ και Χατζηισαΐα (παίζει κόντρα στην πρώην ομάδα του, με την οποία είχε αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι!). Οι Τσίμιροτ και Τζιόλης θα είναι στα χαφ και μπροστά τους η τριάδα Πέλκα, Μπερμπάτοφ και Μακ, πριν από τον προωθημένο Αθανασιάδη.

Στην αποστολή του ΠΑΟΚ συμπεριλήφθηκε και ο Μαρίν Λέοβατς, ο οποίος έβγαλε κανονικά την προπόνηση χθες και επιστρέφει στην 18άδα.

Σε ό,τι αφορά τους κυανέρυθρους, η FIFA τούς δικαίωσε για τη μεταγραφή του Αμίρη Κούρντι στην Αλ Αχλί. Η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας δεν είχε πληρώσει τον Πανιώνιο, που προσέφυγε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και πλέον περιμένει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στα ταμεία της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή