Επί τάπητος το θέμα της βίας στα γήπεδα

Επί τάπητος το θέμα της βίας στα γήπεδα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρόποι για την περαιτέρω αντιμετώπιση των περιστατικών βίας στα γήπεδα αναζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Στ. Κοντονή. Η συνάντηση έγινε υπό το βάρος των επεισοδίων στον αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ, λίγες ώρες πριν από τον χθεσινοβραδινό αγώνα Ατρόμητος-Παναθηναϊκός, για τον οποίο απαγορεύθηκε η μετακίνηση των οπαδών των φιλοξενουμένων και ενόψει του ντέρμπι «ειδικών συνθηκών», ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τόσκας δήλωσε: «Συζητήσαμε τα θέματα ασφάλειας των γηπέδων. Υπάρχουν πράγματι πολλά προβλήματα σε αυτόν τον χώρο. Είμαστε αποφασισμένοι να δούμε τι ισχύει στη διεθνή σκηνή, να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους και να πάρουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται προκειμένου να συμμαζευτεί αυτή η κατάσταση που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Μας ανησυχεί το γεγονός ότι υπάρχουν εστίες στα γήπεδα, που δημιουργούν βία που δεν έχει σχέση μόνο με τον αθλητικό χώρο και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να το σταματήσουμε».

Από την πλευρά του ο κ. Κοντονής είπε: «Είχαμε συνεργασία με τον κ. Τόσκα και υπηρεσιακούς παράγοντες για να δούμε πού υπάρχουν κενά, να τα διορθώσουμε με βάση τη διεθνή εμπειρία και με γνώμονα τι συμβαίνει στη χώρα μας. Το ξέρετε ότι έχουμε ξεκινήσει από πέρυσι να παίρνουμε μέτρα. Δυστυχώς, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο από ένα σημείο και μετά και προσπαθούμε για να περιοριστεί καταρχάς αυτό το φαινόμενο και να εξαλειφθεί στο άμεσο μέλλον. Σε σχέση με άλλες χρονιές, η φετινή χρονιά, αν την αξιολογήσουμε, ήταν καλύτερη. Αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια και από την Πολιτεία αλλά και από τη διοργανώτρια αρχή και από τις ΠΑΕ. Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα είναι αυτή η οποία θα φέρει αποτελέσματα».

Σε ερώτηση για το επικείμενο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, απάντησε: «Θα εφαρμοστούν τα μέτρα τάξης, τα οποία θα καταστρώσει η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου. Πρέπει όμως, σε κάθε περίπτωση να βοηθήσουν και οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες για να ελεγχθεί αυτό το φαινόμενο».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή