Η Ευρώπη βάζει ξανά τα ποδοσφαιρικά της παπούτσια

Η Ευρώπη βάζει ξανά τα ποδοσφαιρικά της παπούτσια

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρωμα Ευρώπης και πάλι αυτή την εβδομάδα, ύστερα από ένα διάστημα σχεδόν 2,5 μηνών… χειμερίας νάρκης! Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ ξαναμπαίνουν στη ζωή μας, με ένα χορταστικό πρόγραμμα τριήμερης διάρκειας, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τρίτη και φινάλε την Πέμπτη, με συνολικά 20 αγώνες αυτή την εβδομάδα και άλλους τέσσερις την επόμενη. Είναι οι πρώτοι αγώνες των διπλών αναμετρήσεων για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, με πολλά λαμπερά ζευγάρια να κεντρίζουν το ενδιαφέρον και να υπόσχονται δυνατές μονομαχίες και ανάλογες συγκινήσεις.

Η πρώτη δόση των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ γίνεται την ερχόμενη Τρίτη, με δύο αναμετρήσεις όπου δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Η ασταμάτητη στο γαλλικό πρωτάθλημα Παρί Σεν Ζερμέν μοιάζει μεν να έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην Τσέλσι που ταλαιπωρείται εφέτος στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά η ευρωπαϊκή πείρα των Λονδρέζων και το εντελώς διαφορετικό πρόσωπο που έχουν δείξει στην Ευρώπη σε σχέση με την αναιμική παρουσία τους στο πρωτάθλημα υποχρεώνουν την ομάδα του Λοράν Μπλαν να μην τους υποτιμήσει. Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και πέρυσι στην ίδια φάση, με την Παρί να παίρνει την πρόκριση, ενώ τη σεζόν 2013-14 συναντήθηκαν στον προημιτελικό, με τους Αγγλους να παίρνουν το εισιτήριο για την τετράδα.

Ακόμα πιο αμφίρροπο είναι και το άλλο ζευγάρι της βραδιάς. Η Μπενφίκα έχει μικρό προβάδισμα λόγω της δυνατής της έδρας, όμως η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έκανε εκπληκτική πορεία στη φάση των ομίλων και αν δεν έχει επηρεαστεί πολύ από τη διακοπή του ρωσικού πρωταθλήματος, δείχνει ικανή να πάρει θετικό αποτέλεσμα.

Στο πρόγραμμα της Τετάρτης υπάρχουν φαβορί, μόνο που δοκιμάζονται και τα δύο εκτός έδρας. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην ασταθέστατη εφέτος Ρόμα, όπως και η Βόλσφμπουργκ κόντρα στην άπειρη Γάνδη, αλλά επειδή τα πρώτα παιχνίδια γίνονται επί ιταλικού και βελγικού εδάφους αντίστοιχα, διόλου απίθανο να μείνουν ανοικτοί οι λογαριασμοί μέχρι τους αγώνες ρεβάνς. Η δεύτερη δόση της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, με τις αναμετρήσεις Αρσεναλ – Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους – Μπάγερν την Τρίτη 23/2 και Αϊντχόφεν – Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιναμό Κιέβου – Μάντσεστερ Σίτι την επόμενη μέρα, Τετάρτη 24/2.

Με εξαίρεση τον αγώνα Φενέρμπαχτσε – Λοκομοτίβ Μόσχας, που διεξάγεται την ερχόμενη Τρίτη, όλα τα ματς της φάσης των 32 του Γιουρόπα Λιγκ γίνονται σε μία δόση δύο ημέρες αργότερα, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου. Η βραδιά αυτή θα έχει ελληνικό χρώμα, με επίκεντρο τον Ολυμπιακό, ο οποίος αγωνίζεται στις Βρυξέλλες κόντρα στην Αντερλεχτ.

Η κλήρωση έχει βγάλει πολλές ενδιαφέρουσες και αμφίρροπες αναμετρήσεις, μιας και υπάρχουν πολλά παιχνίδια επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, όπως, για παράδειγμα, οι αγώνες Μπορούσια Ντόρτμουντ – Πόρτο, Φιορεντίνα – Τότεναμ, Βιγιαρεάλ – Νάπολι, Σαχτάρ – Σάλκε, Μαρσέιγ – Ατλέτικο Μπιλμπάο και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας – Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή