Το αήττητο σταμάτησε στο ΟΑΚΑ

Το αήττητο σταμάτησε στο ΟΑΚΑ

3' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ έμελλε να είναι η ομάδα που έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, αφού κατάφερε να τον κερδίσει στο ΟΑΚΑ με σκορ 1-0, με γκολ του Βάργκας στο 79', στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής που σημαδεύτηκε από τρεις αποβολές.

Οι πρωταθλητές τέλειωσαν τον αγώνα με εννέα παίκτες αφού έχασαν στην αρχή του ημιχρόνου με απευθείας κόκκινη τον Μποτία και στο 76' τον Μιλιβόγεβιτς, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν με δεύτερη κίτρινη τον Γκάλο στο 86'.

Ο αγώνας ξεκίνησε ισορροπημένα για τις δύο ομάδες που αμφότερες υπέπιπταν συχνά σε λάθη. Σταδιακά ο Ολυμπιακός απέκτησε μικρή υπεροχή, χωρίς όμως να δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ. Πρώτο σουτ του αγώνα ήταν αυτό του Ντουρμάζ, με τον Σουηδό να στέλνει την μπάλα αρκετά έξω από το αντίπαλο τέρμα σε εκτέλεση φάουλ στο 8ο λεπτό.

Η ΑΕΚ αύξησε την πίεσή της στη μεσαία γραμμή μετά το πρώτο 25λεπτο κι έτσι οι γηπεδούχοι απέκτησαν τα ηνία του αγώνα, έχοντας και μια ευκαιρία να προηγηθούν όταν ο Μάνταλος στο 29' έστειλε την μπάλα εκτός εστίας, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Μαζουακού στον Ζουκουλίνι.

Η Ενωση διατήρησε την υπεροχή της μέχρι τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, όμως ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που απείλησε να ανοίξει το σκορ δύο φορές, μια με κεφαλιά του Ντουρμάζ στο 43ο λεπτό και μια με γυριστό σουτ του Κασάμι όταν υποδέχτηκε την μπάλα από κόρνερ, αλλά ο Μπαρόχα την μπλόκαρε, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με με νέα δεδομένα για τους αντιπάλους και αυτό γιατί με τη συμπλήρωση του πρώτου δίλεπτου, ο Μποτία αποβλήθηκε όταν ως τελευταίος παίκτης ανέτρεψε τον Αραβίδη.

Ο Σίλβα αμέσως πέρασε τον Ντα Κόστα στη θέση του Φορτούνη, προκειμένου αρχικά να διαφυλάξει την άμυνά του, ενώ ο Πογιέτ απέσυρε τρία λεπτά αργότερα τον Ζουκουλίνι περνώντας τον Πέκχαρτ στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να απλώσει το παιχνίδι της ομάδας του.

Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να  δημιουργούν πάρα πολλές τελικές προσπάθειες τις οποίες αναχαίτιζε ο Ρομπέρτο, την ώρα που ο Ολυμπιακός απαντούσε στις στις απειλές με μακρινά σουτ, που πέραν ενός του Κασάμι δεν απειλούσαν.

Ολα αυτά μέχρι το 76ο λεπτό, όταν οι ερυθρόλευκοι έμειναν με εννιά παίκτες αφού ο Καλογερόπουλος έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο Μιλιβόγεβιτς, καταλογίζοντας παράλληλα πέναλτι για χέρι στην περιοχή.

Ο Ρομπέρτο απέκρουσε την μπάλα στην εκτέλεση του Μπουονανότε, όμως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επιστροφή ο Βάργκας έκανε το 1-0.  Οι γηπεδούχοι πίεσαν να σημειώσουν ένα δεύτερο γκολ, όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός είδε το αήττητό του στην Ελλάδα φέτος να σπάει.

Για την ιστορία, η ΑΕΚ τέλειωσε το ματς με δέκα παίκτες, αφού ο Γκάλο είδε δεύτερη κίτρινη στο 86'.

«Διπλό» στην Κομοτηνή ο Πλατανιάς

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Πλατανιά από την έδρα του Πανθρακικού, αφού η ομάδα της Κρήτης επιβλήθηκε με σκορ 2-0.

Οι χανιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς (18ο λεπτό) όταν σε φάση διαρκείας, η μπάλα κατέληξε στον Σελίν και ο τελευταίος με ένα διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Αθανασιάδη.

Η ομάδα του Παράσχου απέκτησε άνεση στο παιχνίδι της μετά το γκολ και διατήρησε τα ηνία του αγώνα. Στο 49ο λεπτό μάλιστα οι κρητικοί κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους χάρη σε πλασέ του Ανγκούλο.

«Λευκή» ισοπαλία στο Περιστέρι

Τέλος, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής, Ατρόμητος και Βέροια αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο Περιστέρι χωρίς σκορ.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως αν και δημιούργησαν αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες, δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο Ατρόμητος έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο κατά τον οποίο έλεγξε απόλυτα τον αγώνα, με την Βέροια να ανεβάζει την απόδοσή της από τα μισά του δεύτερου μέρους και έπειτα και να δίνει άλλο ρυθμό στις φάσεις και την ένταση του ματς.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής συνεχίζεται την Κυριακή με τους αγώνες ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός (15.00), Καλλονή – Πανιώνιος (17.15), Παναιτωλικός – Λεβαδειακός (17.15) και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα με την αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Αστέρα Τρίπολης (19.30). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή