Από… κόσκινο οι κορυφαίοι κολυμβητές εν όψει Ρίο

Από… κόσκινο οι κορυφαίοι κολυμβητές εν όψει Ρίο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… χλωρό κλαρί δεν θα αφήσει τους κορυφαίους αθλητές της η παγκόσμια ομοσπονδία κολύμβησης (FINA) προκειμένου να διατηρήσει το άθλημα μακριά από το ντόπινγκ. Οι πρώτοι 10 αθλητές κάθε αγωνίσματος θα υποβληθούν από 5 έως 7 τεστ αντιντόπινγκ μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η αμερικανική ομοσπονδία κολύμβησης (USADA) και η παγκόσμια ένωση προπονητών άσκησαν πιέσεις στη FINA και η τελευταία αποφάσισε να ακολουθήσει τις προτροπές τους για να μη βρεθεί μπλεγμένη σε κάποια υπόθεση ανάλογη με αυτή της IAAF και της Ρωσίας. «Θα υπάρξει στρατηγική και για το βιολογικό διαβατήριο των αθλητών» δήλωσε μέλος της FINA.

Oι έλεγχοι στους αθλητές θα πραγματοποιηθούν από εθνικές επιτροπές αντιντόπινγκ. Σε αυτές δε συμπεριλαμβάνονται οι αντίστοιχες επιτροπές των Βραζιλίας, Ρωσίας και Κίνας. Οι δύο πρώτες, προς το παρόν, δεν διαθέτουν πιστοποιημένα εργαστήρια, ενώ το εργαστήριο της τρίτης έχει χάσει την αξιοπιστία του. «Σε ό,τι αφορά τη Ρωσία παρακολουθούμε στενά τους αθλητές της. Εχουν 2-3 ιδιαίτερες περιπτώσεις και γι’ αυτό τον λόγο προσέχουμε περισσότερο αυτή την ομοσπονδία» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της FINA, Κόρνελ Μαρκουλέσκου.

• Νεκρός από καρδιακή προσβολή βρέθηκε ο πρώην διεθυντής της υπηρεσίας αντιντόπινγκ της Ρωσίας (RUSADA), Νικίτα Καμάγιεφ. Είχε παραιτηθεί τον Δεκέμβριο, όταν δημοσιεύθηκε η έκθεση της WADA για το ντόπινγκ στη Ρωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή