Η νέα πρόκληση του Γιουρόπα Λιγκ για τον Ολυμπιακό

Η νέα πρόκληση του Γιουρόπα Λιγκ για τον Ολυμπιακό

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ», αυτή τη φορά για να αντιμετωπίσει την Αντερλεχτ για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ (ώρα έναρξης, 20.00). Στην προηγούμενη επίσκεψή του τον Οκτώβριο του 2013 είχε θριαμβεύσει με 3-0 επί της βελγικής ομάδας για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Κώστα Μήτρογλου να πετυχαίνει χατ τρικ.

Απόψε, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα με παρακαταθήκη τις εξαιρετικές εμφανίσεις στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ευελπιστεί να βάλει από το πρώτο ματς, «θεμέλια» πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε χθες ο Πορτογάλος τεχνικός: «Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε και να προκριθούμε. Θέλουμε να νικήσουμε εδώ και να ολοκληρώσουμε την πρόκριση στο γήπεδό μας. Μιλάω με όλο τον σεβασμό προς τον αντίπαλό μας, αλλά θέλουμε να προκριθούμε».

Την πίστη του για νίκη μέσα στο Βέλγιο εξέφρασε χθες και ο Σεμπά: «Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι. Εμείς, όμως, πάμε εκεί να κερδίσουμε, θα τα δώσουμε όλα». Ο Σεμπά θα καλύψει το κενό του τραυματία Πάρντο, ενώ ο Σαλίνο θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Ελαμπντελαουί, ο οποίος πάντως ταξίδεψε με την αποστολή του Ολυμπιακού στο Βέλγιο. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Σιόβα στην χθεσινοβραδινή προπόνηση και η συμμετοχή του στην ενδεκάδα είναι αμφίβολη. Αν δεν τα καταφέρει τη θέση του δίπλα στον Μποτία θα πάρει ο Ντα Κόστα. Ο Μάρκο Σίλβα αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβα (ή Ντα Κόστα), Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ, Ντουρμάζ, Φορτούνη, Σεμπά και Ιντέγε.

Εφόσον αγωνιστεί ο Καμπιάσο, θα συμπληρώσει 100 ευρωπαϊκούς αγώνες στην καριέρα του. Επίσης, 100 αγώνες με τον Ολυμπιακό θα φθάσει ο Τσόρι Ντομίνγκεζ, σε περίπτωση που πάρει απόψε χρόνο συμμετοχής. Για τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς η αναμέτρηση είναι ιδιαίτερη, καθώς θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την προηγούμενη ομάδα του.

Από την πλευρά του, ο Αλβανός τεχνικός της βελγικής ομάδας, Μπέσνικ Χάσι τόνισε: «Πριν από λίγα χρόνια είχαμε χάσει, αλλά ήταν ένα πολύ περίεργο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το μηδέν και να σκοράρουμε». Προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει την ενδεκάδα του τελευταίου νικηφόρου αγώνα για το πρωτάθλημα, με αντίπαλο τη Ζούλτε Βάρεγκεμ που έληξε 3-0. Αναμένεται να παίξουν οι Προτό, Ντεσάχτ, Χέιλεν, Ναγιάρ, Μπούτνερ, Μπαντζί, Ντεφούρ, Ατσεαμπόνγκ, Πρατ, Οκάκα.

Στις κερκίδες του «Κονστάντ Βάντεν Στοκ» θα βρεθούν 1.200 φίλοι των «ερυθρόλευκων».

Τιμωρία για Ταρασόφ

Από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA θα περάσει ο Ντμίτρι Ταρασόφ και μαζί η ομάδα του, η Λοκομοτίβ Μόσχας για το μήνυμα πολιτικού περιεχομένου που είχε ο Ρώσος ποδοσφαιριστής σε μπλουζάκι του στον αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ προχθές κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Ο Ταρασόφ απειλείται με τιμωρία επειδή αποκάλυψε κάτω από τη φανέλα του ένα μπλουζάκι με τη φωτογραφία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και τις λέξεις «ο πιο ευγενικός πρόεδρος». Πρόκειται για αναφορά στον ευφημισμό για τους Ρώσους στρατιώτες που κατέλαβαν και απέσπασαν την Κριμαία από την Ουκρανία, και επονομάζονταν «ευγενικοί άνθρωποι». Ομως και ο τερματοφύλακας της Φενέρμπαχτσε, Βολκάν Ντεμιρέλ, κυμάτισε στο φινάλε και εντός αγωνιστικού χώρου, τουρκική σημαία με τον Κεμάλ.

Οι αποψινοί αγώνες της φάσης των 32 στο Γιουρόπα Λιγκ θυμίζουν μάλλον αγωνιστική Τσάμπιονς Λιγκ, με ζευγάρια και αναμετρήσεις που κάλλιστα θα μπορούσαν να βρίσκονται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή