Σε περιπέτειες μπήκε ο Ολυμπιακός

Σε περιπέτειες μπήκε ο Ολυμπιακός

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα γκολ στην πλάτη του και αδικημένος από τον… εαυτό του ο Ολυμπιακός, έφυγε από τις Βρυξέλλες ηττημένος (1-0) από την Αντερλεχτ και ελπίζει σε μία εβδομάδα στο Καραϊσκάκη να παρουσιαστεί αποτελεσματικότερος και να πάρει την πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το πάνω χέρι και έδειχναν πως κάποια στιγμή θα φθάσουν στην επίτευξη ενός τέρματος. Δημιούργησαν τις προϋποθέσεις στο 9΄, αλλά ο Ιντέγε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, σπαταλώντας την κορυφαία ευκαιρία των «Πειραιωτών». Στο πρώτο μέρος, όμως, και η Αντερλεχτ είχε τις δικές της στιγμές με τους Ντζούρισιτς (6΄, 23΄), Οκάκα (7΄) και Πρατ (30΄).

Σε αντίθεση με το γεμάτο και μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ήταν περισσότερο εμφανής η υπεροχή του Ολυμπιακού. Η Αντερλεχτ έδωσε χώρο και επέλεξε να περιμένει τον αντίπαλό της, χτυπώντας στις αντεπιθέσεις όπως είναι το αγαπημένο της παιχνίδι. Η τακτική αυτή έφερε τους πρωταθλητές Ελλάδος πιο κοντά στην περιοχή της βελγικής ομάδας και φυσικά πιο κοντά στο γκολ. Στο 47΄ ο Μιλιβόγεβιτς από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ, στο 55΄ ο Ντουρμάζ εκτέλεσε απευθείας φάουλ και ο Προτό απέκρουσε με δυσκολία, στο 63΄ ο Σεμπά έκανε το γύρισμα αλλά ο Κάρα έδιωξε προ του Ιντέγε και στο 64΄ ο Προτό απέκρουσε την προσπάθεια του Ιντέγε από πλάγια θέση.

Ολα έδειχναν πως αργά ή γρήγορα το γκολ θα έρθει για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, ο… νόμος του ποδοσφαίρου αποδείχθηκε σκληρός για μία ακόμη φορά, αφού η Αντερλεχτ ήταν αυτή που κατάφερε να σκοράρει στο 68΄ και μάλιστα έπειτα από λάθος του Ρομπέρτο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και ο Κάρα που βρέθηκε προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 1-0. Το γκολ αυτό ουσιαστικά «τελείωσε» και το παιχνίδι, αφού στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης, η Αντερλεχτ κλείστηκε πιο πίσω, ο Ολυμπιακός δεν θέλησε να ρισκάρει περισσότερο, με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει έως το τέλος.

«Ηταν μια άτυχη βραδιά για εμάς, το αποτέλεσμα δεν αποτυπώνει την εικόνα μας στο παιχνίδι. Είχαμε πολλές ξεκάθαρες ευκαιρίες, βρεθήκαμε πολλές φορές κοντά στο γκολ, αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν ήρθε. Η πρόκριση είναι ακόμα ανοιχτή, θα προσπαθήσουμε στο γήπεδό μας να γυρίσουμε την κατάσταση και να πάρουμε εκεί το εισιτήριο για την επόμενη φάση», δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Μάρκο Σίλβα.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Ναγιάρ, Κάρα, Ντεσάχτ, Μπίτνερ (89΄ Νόιτινγκ), Ντεφούρ (89΄ Σουάρες), Μπαντζί, Ντζούρισιτς (74΄ Τίλεμανς), Ατσεαμπόνγκ, Πράτ, Οκάκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Μποτία, Μαζουακού, Σαλίνο, Ζντιέλαρ (69΄ Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά (81΄ Πουλίδο), Ντουρμάζ (84΄ Ντομίνγκες), Ιντέγε.

Δεκτή η έφεση

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της πρωτόδικης απόφασης και εξαφάνισε την ποινή μιας αγωνιστικής χωρίς θεατές και το πρόστιμο των 50.000 ευρώ, που είχε επιβληθεί για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Πλατανιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή