Κλειστή στροφή

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν ακόμη κοπάσει ο θόρυβος από τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, άλλα δύο παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής θεωρούνται «υψηλού κινδύνου». Το σημερινό, του Καυταντζογλείου, όπου ο Ηρακλής υποδέχεται τον «Δικέφαλο» της Αθήνας, και το αυριανό, στο οποίο ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί αυτόν της Θεσσαλονίκης. Δύο ματς με τεράστιο ενδιαφέρον ενόψει των πλέι οφ, αλλά και για την αγωνιστική κατάσταση των αντιπάλων.

Στον πρώτο κατά σειρά αγώνα, και οι δύο αντίπαλοι προέρχονται από μεγάλες νίκες. Ο γηπεδούχος με την επικράτησή του μέσα στην Τούμπα και η φιλοξενούμενη, από το σπάσιμο του αήττητου των «ερυθρολεύκων». Είναι λοιπόν δεδομένο πως οι προπονητές τους θέλουν να αποδείξουν ότι αυτές οι δύο επιτυχίες δεν ήταν τυχαίες. Και, επιπλέον, πως η επιστροφή και των δύο στη μεγάλη κατηγορία σηματοδοτεί και δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Ο Ηρακλής, σταθεροποιημένος στη μέση της βαθμολογίας, παίζει για το γόητρο. Ούτε βλέψεις μπορεί να έχει για την πεντάδα, αλλά ούτε και κινδυνεύει. Επομένως, απελευθερωμένος από κάθε άγχος και με την παρουσία των οπαδών του, μπορεί να προσφέρει θέαμα, αλλά και ουσία. Σίγουρα θα ακολουθήσει την τακτική των αντεπιθέσεων, οι οποίες, όπως αποδείχτηκε και την προηγούμενη Κυριακή, είναι άκρως επικίνδυνες.

Από την πλευρά του, ο Πογιέτ, που δεν θα συμβιβαστεί με την ισοπαλία, θα πρέπει να επιχειρήσει να κάνει παιχνίδι η ομάδα του. Οσο κι αν αυτό μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους στα μετόπισθεν, δεν έχει άλλη λύση. Θέλει τη νίκη και για τους βαθμούς, αλλά, πολύ περισσότερο, για να αποδείξει πως η ήττα από τον Ατρόμητο ήταν μόνο μία παρένθεση, στην πορεία εντός του 2016.

Πολύ περισσότερο όμως… καίγονται αύριο για τη νίκη ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Ο γηπεδούχος έδειξε ανάκαμψη μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο. Η νίκη στα Γιάννινα θεωρείται από τους «πράσινους» εφαλτήριο για το τελικό φίνις. Οταν μάλιστα οι τρεις βαθμοί εκτός έδρας συνδυάστηκαν και με την επιστροφή του Μπεργκ στα γκολ, είναι δικαιολογημένη η αισιοδοξία των οπαδών του, που αναμένεται να γεμίσουν τις εξέδρες της Λεωφόρου. Επιπλέον, ο Στραματσόνι θα έχει στη διάθεσή του σχεδόν όλο το ρόστερ.

Ο φιλοξενούμενος αναμένεται να παίξει το τελευταίο του χαρτί. Και δυστυχώς για τον Τούντορ, οι επιλογές για τον καταρτισμό της ενδεκάδας είναι περιορισμένες. Ομως, περισσότερο από το αγωνιστικό, το πρόβλημα της ομάδας του ανάγεται στον ψυχολογικό τομέα. Χωρίς νίκη εδώ και πολλές αγωνιστικές. Με τον ίδιο να βρίσκεται μεταξύ του «μένω – φεύγω» και τον κόσμο να «στήνει» λαϊκά δικαστήρια κάθε αγωνιστική, πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψει με ένα θετικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη.

Και, πλέον, άλλη μία ήττα θα βάλει σε κίνδυνο ακόμα και τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Ο εκπληκτικός Πανιώνιος βρίσκεται ένα βαθμό μπροστά και μπορεί τη Δευτέρα να αυξήσει τη διαφορά, αγωνιζόμενος στη Βέροια, ενώ ο Αστέρας πολύ πιθανόν να τον έχει προσπεράσει, καθώς υποδέχεται τα Γιάννινα σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή