Ντέρμπι…παράδοσης στην Α1 μπάσκετ

Ντέρμπι…παράδοσης στην Α1 μπάσκετ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τρείς…δόσεις θα διεξαχθεί η 20η αγωνιστική στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 κατηγορίας, με το παραδοσιακό ντέρμπι, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού,  περισσότερο λόγω ονομάτων και παρά εξαιτίας ανταγωνιστικότητας, να ξεχωρίζει στο πρόγραμμα.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας, έχοντας γνωρίσει 11 ήττες από την αρχή του πρωταθλήματος και ουσιαστικά βρίσκεται εκτός των πλέι οφ, ενώ θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την συμμετοχή του σ’ αυτά, στις έξι τελευταίες αγωνιστικές. Ο “Δικέφαλος> του Βορρά διανύει την χειρότερη σεζόν της τελευταίας εξαετίας, έχοντας απωλέσει τον στόχο διεκδίκησης του Κυπέλλου (αποκλεισμός στον ημιτελικό από τον Φάρο Κερατσινίου), μένοντας πολύ μακριά από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας ( τα δυο τελευταία χρόνια κατετάγη 3ος σε πρωτάθλημα και πλει οφ), ενώ η ευρωπαϊκή πορεία του, μέχρι τους “32” του Eurocuρ, προκάλεσε μεγαλύτερη κόπωση σ’ όλους τους παίκτες του και το κέρδος των εμπειριών τους είναι αμφισβητήσιμο.

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε τρεις μεταγραφές Αμερικάνων παικτών, με στόχο να βελτιώσει την πορεία πρόκρισης του στα πλει οφ της Ευρωλίγκα, αλλά θα ενισχυθεί και στο ελληνικό πρωτάθλημα, από τους Ουίλιαμς, Χέινζ και Χάντερ. Στην σκέψη των “πρασίνων” θα υπάρχει και το κρίσιμο, εντός έδρας παιχνίδι, την ερχόμενη Πέμπτη (25/2) με την αήττητη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην αρχή του δεύτερου γύρου της φάσης των “16” στην Ευρωλίγκα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι “μάχες” στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας για την αποφυγή του υποβιβασμού στην Α2. Οι ουραγοί Καβάλα και Αρκαδικός, θα υποδεχτούν στις έδρες τους, τον Αρη και τον Απόλλωνα, αντίστοιχα, με τις πιθανότητες νίκης των γηπεδούχων να είναι περισσότερες στην Τρίπολη. Ο Αρης θέλει να διατηρηθεί στην 4η θέση και σε απόσταση ενός βαθμού από την ΑΕΚ που προηγείται, μέχρι το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ώστε αν επικρατήσει της “Ενωσης”, όπως είχε συμβεί και στον πρώτο γύρο, να γίνει κάτοχος της 3ης θέσης που δίνει πλεονέκτημα έδρας στον μικρό τελικό των πλει οφ.

Στην Αμαλιάδα, ο Κόροιβος θα παίξει με τον Ολυμπιακό, ο οποίος  συνεχίζει να αναζητεί ξένο παίκτη για τις θέσεις των ψηλών (εξετάζεται ο Ντι Τζέι Ουάιτ που αγωνίζεται στην Τορίνο) και οι “ερυθρόλευκοι” αντιμετωπίζουν το παιχνίδι ως προετοιμασία για τον δύσκολο αγώνα με την Μπαρτσελόνα, την ερχόμενη Παρασκευή (26/2) στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής: Σάββατο (20/2) Καβάλα-Αρης, (21/2) ΑΕΚ-Κηφησιά, ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, (22/2) Λαύριο-Κολοσσός, Τρίκαλα-Ρέθυμνο, Αρκαδικός-Απόλλων, Κόροιβος-Ολυμπιακός. Όλοι οι αγώνες θα αρχίσουν στις 17:00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή