Μοναδική «αστική» ευελιξία με το νέο Smart

Μοναδική «αστική» ευελιξία με το νέο Smart

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτυγχάνοντας 200% αύξηση πωλήσεων (739 ταξινομήσεις το 2015) στον πρώτο πλήρη χρόνο παρουσίας της στην ελληνική αγορά η νέα γενιά Smart φιγουράρει στην πρώτη θέση της κατάταξης των πολυτελών μίνι μοντέλων της κατηγορίας. Το νέο smart fortwo, ο πρωτοπόρος της έννοιας «ατομική αστική κινητικότητα», έχει υποστεί βελτιώσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς και είναι σαφώς πιο άνετο, ενώ η τοποθέτηση του κινητήρα στο πίσω μέρος για πρώτη φορά και στο τετραθέσιο smart forfour αποτελεί τη βασική καινοτομία της νέας γενιάς. Το μήκος του smart fortwo είναι μόλις 2,69 μέτρα και μοιράζεται την ίδια αρχιτεκτονική με το νέο smart forfour.

Το smart forfour έχει ουσιαστικά τα ίδια σχεδιαστικά στοιχεία όπως το smart fortwo – χαρακτηριστική διάτρητη μάσκα, οι γρίλιες για την ψύξη του αέρα, μεγαλύτερο τρισδιάστατο και σχεδόν σφαιρικό σήμα smart, ρομβοειδείς εμπρός λαμπτήρες, φώτα ημέρας σε σχήμα U και φυσικά ο κλωβός ασφαλείας tridion.

Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα βρίσκεται στο προφίλ τους: το smart fortwo έχει μια μεγάλη πόρτα που εκτείνεται έως την κολώνα Β, ο κλωβός ασφαλείας tridion στο forfour είναι μεγαλύτερος, ενώ έχει και μία ακόμα πόρτα. Αλλη μια διαφορά είναι στην πίσω πόρτα όπου στο μεν fortwo είναι δύο τμημάτων ενώ στο forfour ανοίγει προς τα επάνω. Το αμάξωμα της νέας σειράς και ο κλωβός ασφαλείας tridion έχουν εξελιχθεί ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε να πληρούν τις πιο αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας των crash tests και στο νέο smart forfour.

Στο εσωτερικό

O εσωτερικός σχεδιασμός και των δύο εκδόσεων δημιουργεί ένα χαλαρό, λειτουργικό και ευχάριστο περιβάλλον. Μπροστά από το διπλό ταμπλό, ο πίνακας οργάνων και το κέντρο infotainment με το ραδιόφωνο / την πλοήγηση φαίνεται σα να αιωρείται. Τα σπορ εμπρός καθίσματα με έντονα περιγράμματα έχουν σχεδιαστεί ως μονοκόμματα καθίσματα. Το νέο smart forfour προσφέρει φυσικά ακόμα μεγαλύτερους χώρους φόρτωσης. Οι πλάτες των πίσω καθισμάτων μπορούν να αναδιπλωθούν και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μία επιφάνεια φόρτωσης 1.285×996 mm με όγκο φόρτωσης μέχρι 975 λίτρα – κάτι που το καθιστά σημείο αναφοράς στην κατηγορία του. Το μήκος φόρτωσης με την πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού αναδιπλωμένη είναι επίσης εξαιρετικό, στα 2,22 μέτρα.

Προηγμένα συστήματα υποβοήθησης ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ασφάλεια και την άνεση. Τα συστήματα αυτά περιλαμβάνουν το Crosswind Assist, σύστημα υποβοήθησης κατά των πλευρικών ανέμων (βασικός εξοπλισμός), το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα (προαιρετικός εξοπλισμός) και το σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (προαιρετικός εξοπλισμός). Τα smart διατίθενται με αερόσακο οδηγού – συνοδηγού, γονάτων και πλευρικούς στον βασικό εξοπλισμό.

Τα νέα μοντέλα της smart διακρίνονται για την εξαιρετική ευελιξία τους (κύκλος στροφής 6,95 μ. για το fortwo και 7,30 μ. για το forfour) και για την ιδανική χρήση του εσωτερικού χώρου. Η μετάδοση κίνησης παρέχεται από «έξυπνους» τρικύλινδρους κινητήρες, ατμοσφαιρικό 1.0 λίτρου, ισχύος 71 hp και turbo 90 hp (μόνο στο fortwo) καθώς και 0,9 λίτρων 60 hp, ενώ η μετάδοση της ισχύος πραγματοποιείται μέσω ενός πεντατάχυτου μηχανικού κιβωτίου ή μέσω του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη twinamic.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή