Ισοπαλία με νικητή και ηττημένο

Ισοπαλία με νικητή και ηττημένο

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και το ντέρμπι της Λεωφόρου μοίρασε τους βαθμούς χωρίς να αναδείξει νικητές και ηττημένους, η διαχείριση της επόμενης ημέρας αποδείχθηκε πολύ δύσκολη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό και πολύ ευχάριστη για τον ΠΑΟΚ. Κομβικό σημείο στη διαμόρφωση αυτών των ισορροπιών ήταν η ανατροπή που καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός έχασε μέσα σε λίγα λεπτά τη διαφορά των δύο τερμάτων που είχε χτίσει στις αρχές του β΄ ημιχρόνου και δυσκολεύεται φανερά να απορροφήσει αυτό το σοκ, ενώ ο ΠΑΟΚ που πέτυχε κάτω από αντίξοες συνθήκες αυτή τη σημαντική ανατροπή, έχει λόγους να επενδύει πάνω της, περισσότερα ψυχολογικά παρά βαθμολογικά, με ορίζοντα ένα καλύτερο μέλλον.

Ηταν το πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι στη Λεωφόρο που οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να γευτούν τη νίκη, με απολογισμό δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες. Αυτή τη φορά δεν έμειναν «άσφαιροι» όπως στα τέσσερα προηγούμενα ματς που κόλλησαν στο μηδέν επιθετικά, αλλά παρότι πέτυχαν δύο γκολ σε ένα ντέρμπι, δεν κατάφεραν να νικήσουν. Η πλειοψηφία των οπαδών τους χρέωσε στις αλλαγές του Στραματσόνι την ανατροπή του σκηνικού, με τον Ιταλό τεχνικό να δέχεται για πρώτη φορά την πίεση και τη δυσαρέσκεια της εξέδρας. Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στην κακή αντίδραση της ομάδας του όταν φάνηκε να «κλειδώνει» τη νίκη και μιλώντας στους παίκτες του, ζήτησε μεγαλύτερη ένταση και καλύτερη διαχείριση των δεδομένων κάθε αγώνα. Επόμενη πρόκληση είναι το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και ζητούμενο είναι η σωστή αντίδραση που συνηθίζει να έχει εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός, έπειτα από ένα κακό αποτέλεσμα στη Λεωφόρο.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προσπαθούν να διαχειριστούν σα νίκη την ισοπαλία στη Λεωφόρο, κυρίως λόγω της ανατροπής, πρωτίστως για να μπορέσουν να κερδίσουν μερικούς πόντους στην ψυχολογία τους εν όψει του πολύ κρίσιμου πενθημέρου, τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Σάββατο τον Αστέρα στην Τούμπα και μπορεί το μυαλό των φιλάθλων να είναι στον ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την επόμενη βδομάδα, όμως για τον «Δικέφαλο» το παιχνίδι με την ομάδα της Τρίπολης είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τη συνέχειά του στο πρωτάθλημα. Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται δύο βαθμούς μπροστά από τον Αστέρα, κάτι που σημαίνει ότι στο ενδεχόμενο ήττας μένουν εκτός πεντάδας και εκτός πλέι οφ. Αυτό και μόνο αναδεικνύει τη σημασία του αγώνα για τον ΠΑΟΚ, που μπορεί να έφτιαξε την ψυχολογία του με την αντίδραση μέσα στη Λεωφόρο, ωστόσο παραμένει μια ομάδα που δεν μπορεί να κερδίσει. Τελευταία φορά που γεύτηκε τη χαρά της νίκης, ήταν στις 17 Ιανουαρίου, όταν επιβλήθηκε της Βέροιας με 2-1 στην Τούμπα. Εκτοτε μετράει πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Το ενθαρρυντικό, πάντως, σε σχέση με την εικόνα κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι ότι ο Ιγκόρ Τούντορ παρέταξε την πιο ελληνική 11άδα φέτος και παρότι απουσίαζαν οι σκόρερ των 19 από τα 31 γκολ που είχε πετύχει ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, η ομάδα του σκόραρε δύο φορές, παίζοντας μάλιστα αρκετά πιο γρήγορα σε σχέση με ενδεκάδες στις οποίες συμμετείχαν Μπερμπάτοφ ή Αθανασιάδης.

Στον ΠΑΟΚ είναι και πάλι ενοχλημένοι λόγω διαιτησίας, ιδιαίτερα με τον Γιώργο Κομίνη για τις αποφάσεις του στη Λεωφόρο, αλλά και για το ότι στα τελευταία πέντε παιχνίδια μετρούν τέσσερις αποβολές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή