Χωρίς αλλαγές η βαθμολογία στην κορυφή της Σούπερ λίγκας

Χωρίς αλλαγές η βαθμολογία στην κορυφή της Σούπερ λίγκας

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που επωφελήθηκε από τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ λίγκας, αφού κατάφερε να αυξήσει εκ νέου την διαφορά του από τους διώκτες του.

Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν στο Φάληρο με σκορ 4-0 του Ατρομήτου, σε ένα παιχνίδι που φάνηκε ο επιθετικός τους πλουραλισμός, αφού τέσσερις διαφορετικοί ποδοσφαιριστές χρίστηκαν σκόρερ (Ντομίνγκεζ, Πουλίδο, Καμπιάσο και Φορτούνης). Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι τρεις πρώτοι δεν είχαν ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα ούτε στο χαμένο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ούτε στο ματς της Ευρώπης κόντρα στην Αντερλεχτ.

Με το ελληνικό πρωτάθλημα να έχει κριθεί ουσιαστικά από τον πρώτο του γύρο αφού η διαφορά των πρωταθλητών Ελλάδας από τις άλλες ομάδες ήταν μεγάλη, σε βαθμό που αν κάποιος την κάλυπτε στα μισά παιχνίδια πολλοί θα μιλούσαν για θαύμα, το ενδιαφέρον έχει στραφεί στη μάχη για τα πλέι οφς.

Τα δύο ντέρμπι της αγωνιστικής όμως έληξαν ισόπαλα και έτσι η κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα δεν είχε σημαντικές αλλαγές.

Η Ενωση, μετά τη νίκη της στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό, έχασε το απόγευμα του Σαββάτου την ευκαιρία να πάρει τρεις ακόμα βαθμούς, αφού αν και προηγήθηκε του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη με τον Πέκχαρτ, ισοφαρίστηκε με γκολ του Ζιαμπάρη.

Μεγάλη ευκαιρία να καλύψουν την απόσταση έχασαν επίσης ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, αφού στην Κυριακάτικη μεταξύ τους αναμέτρηση το τελικό σκορ σταμάτησε στο 2-2, σε έναν αγώνα που προσέφερε πλούσιο θέαμα και έντονες συγκινήσεις.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με σκορ 2-0 χάρη σε γκολ των Μπεργκ (10') και Καλτσά (51'), όμως η «βολίδα» του Τσιμρότ στο 56ο λεπτό έδωσε το σύνθημα για την επαναφορά του δικεφάλου, που τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Πέλκα στο 67'.

Ενα γκολ του Παπαστεργιανού ήταν αρκετό για να πάρει η Ξάνθη τη νίκη στο ντέρμπι της Θράκης και να «σπρώξει» λίγο ακόμα τον Πανθρακικό προς τα γήπεδα της δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Πλατανιάς και Παναιτωλικός στα Χανιά, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 7' χάρη σε γκολ του Γουνδουλάκη και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90επτου με τον Μαρκόφσκι.

Το Σάββατο, ο Λεβαδειακός επικράτησε με σκορ 1-0 της Καλλονής σε εντός έδρας αναμέτρηση, ενώ «λευκή» ισοπαλία σημειώθηκε ανάμεσα στον Αστέρα και τα Γιάννινα στην Τρίπολη.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα, Δευτέρα, με την αναμέτρηση της Βέροιας με τον Πανιώνιο στις 19.30.

Η βαθμολογία (σε 23 αγώνες)

1. Ολυμπιακός         64

2. ΑΕΚ                46

3. Παναθηναϊκός       42

4. ΠΑΟΚ               35

  . Πανιώνιος          35 -22αγ.

6. Αστέρας Τρίπολης   33

7. Παναιτωλικός       30

  . Ηρακλής            30 

9. Ξάνθη              29

10. Πλατανιάς          28

  . Λεβαδειακός        28

12. ΠΑΣ Γιάννινα       25

13. Ατρόμητος          24

14. Βέροια             23 -22αγ.

15. Πανθρακικός        14

16. Καλλονή            11

* Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή