«Τιτανομαχίες» στο Τσάμπιονς Λιγκ

«Τιτανομαχίες» στο Τσάμπιονς Λιγκ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο πολύ σπουδαίους αγώνες συνεχίζεται απόψε η δράση του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η Γιουβέντους υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου και η Αρσεναλ φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα. Κι αν στο πρώτο ζευγάρι συγκρούονται δύο από τις δημοφιλέστερες και πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης, στο άλλο δίνουν ραντεβού δύο από τις θεαματικότερες ομάδες που πάντα προσφέρουν χορταστικές αναμετρήσεις στους φιλάθλους.

Η Μπάγερν είναι θεωρητικά ισχυρότερη της Γιουβέντους, ωστόσο οι πολυάριθμοι τραυματισμοί της ομάδας του Μονάχου ανατρέπουν τις ισορροπίες.

Ο προπονητής των Βαυαρών, Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχει μια σειρά παικτών στη διάθεσή του, και ιδιαιτέρως στην άμυνα αντιμετωπίζει τις απουσίες υπολογίσιμων μονάδων όπως οι Χόλγκερ Μπαντστούμπερ, ο Τζερόμ Μπόατενγκ και ο Χάβι Μαρτίνεθ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ματς για τους παίκτες που θα αντιμετωπίσουν την πρώην ομάδα τους, δηλαδή ο Μάριο Μάντζουκιτς της Γιουβέντους και οι Αρτούρο Βιδάλ και Κίνγκσλι Κόμαν της Μπάγερν.

Με συνολικά 19 τέρματα στους πέντε αγώνες που έχουν δώσει μεταξύ τους την τελευταία δεκαετία οι Αρσεναλ και Μπαρτσελόνα, οι θεατές μπορούν να αναμένουν τέσσερα τέρματα ανά ματς, αρχίζοντας απόψε στο γήπεδο Εμιρεϊτς του Λονδίνου.

Η Αρσεναλ εμφανίζει αστάθεια φέτος και τα πέντε τελευταία χρόνια αποκλείεται σε αυτήν ακριβώς τη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, την ώρα που η κάτοχος Μπαρτσελόνα πετά από νίκη σε νίκη. Η τριπλέτα των Λέο Μέσι, Λουίς Σουάρες και Νεϊμάρ βγάζει φωτιές, όμως «πρόκειται για ένα παιχνίδι 180 λεπτών» όπως προειδοποίησε ο τεχνικός των Καταλανών, Λουίς Ενρίκε. «Θα είναι δύσκολο, καθώς πρόκειται για αντίπαλο που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα» πρόσθεσε ο ίδιος για την Αρσεναλ.

Ο τεχνικός των Αγγλων, Αρσέν Βενγκέρ, ζήτησε από τους παίκτες του να πάρουν τα μαθήματά τους από τους προηγούμενους αποκλεισμούς τους στον θεσμό. «Είναι ευκαιρία  να δείξουμε τι διδαχθήκαμε» είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή