Αντεξε η Αϊντχόφεν, «άλμα» για Σίτι

Αντεξε η Αϊντχόφεν, «άλμα» για Σίτι

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μάντσεστερ Σίτι «καθάρισε» από χθες την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας στο Κίεβο της Ντιναμό με 3-1, ενώ Αϊντχόφεν και Ατλέτικο Μαδρίτης υπόσχονται έναν συναρπαστικό επαναληπτικό, μετά το 0-0 στην Ολλανδία.

Η Ατλέτικο είχε την ευκαιρία να φύγει με ένα πιο… θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Αϊντχόφεν, αφού από το 68΄ αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω μετά την αποβολή του Περέιρο. Ωστόσο, η ολλανδική ομάδα με αποτελεσματική τακτική κράτησε τους Ισπανούς μακριά από την εστία και, μάλιστα, μπόρεσε να απειλήσει (χωρίς αποτέλεσμα) σε κάποιες αντεπιθέσεις.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ζετ, Μορένο, Αρίας, Μπρούμα, Βίλεμς, Πρέπερ, Γουαρδάδο (75΄ Χέντριξ), Βαν Χίνκελ, Περέιρο, Νάρσινγκ (65΄ Ισιμάτ-Μιρίν), Λοκάντια (86΄ Λεστιέν).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ομπλακ, Γκοντίν, Φελίπε Λουίς, Σάβιτς, Χουανφράν, Κόκε, Ολ. Τόρες, Γκάμπι, Σαούλ (74΄ Κορέα), Γκριζμάν, Βιέτο (61΄ Φ. Τόρες).

Στο Κίεβο, η Μάντσεστερ Σίτι ήταν το φαβορί, και δικαίως όπως αποδείχθηκε. Οι Αγγλοι πήραν από το 15΄ προβάδισμα με τον Αγκούερο και στο 40΄ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Σίλβα. Οι Ουκρανοί οι οποίοι είχαν να αγωνιστούν σε επίσημο παιχνίδι από τις 9 Δεκεμβρίου αντέδρασαν και μείωσαν στο 59΄ με τον Μπουγιάλσκι, αλλά οι «Πολίτες» σφράγισαν τη νίκη τους στο 90΄ με εξαιρετικό γκολ από μακρινή απόσταση του Γιάγια Τουρέ.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Σοφκόφσκι, Ντανίλο Σίλβα (66΄ Μακαρένκο), Ντράγκοβιτς, Βίντα, Κασερίντι, Ριμπάλκα, Γκαρμάς (31΄ Βελόσο), Γκονάλες, Μπουγιάλσκι, Γιαρμολένκο, Τεόντορτσουκ (46΄ Μοράες).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Σίλβα, Γιάγια Τουρέ, Στέρλινγκ, Αγκουέρο (90΄ Ιχεανάτσο).

Το… φυσάνε και δεν κρυώνει στην Μπάγερν για την απώλεια της νίκης στο Τορίνο προχθές, όταν το 0-2 μετατράπηκε σε 2-2 από την πεισματάρα Γιουβέντους, όμως δεν τίθεται θέμα για το αν παραμένει φαβορί για μια θέση στην οκτάδα η βαυαρική ομάδα. Ο τεχνικός των Γερμανών, Πεπ Γουαρδιόλα, είπε εκνευρισμένος μετά το ματς ότι «έπρεπε να είχαμε νικήσει, είναι κρίμα το τελικό αποτέλεσμα για μας».

Από την πλευρά του, ο Λιονέλ Μέσι δήλωσε μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα στο Λονδίνο με 2-0 ότι γνώριζαν στην ομάδα του πως η Αρσεναλ θα κατέρρεε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και μπήκαν τα δύο τέρματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή