Σκληρή δοκιμασία…

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και τα ντέρμπι συνεχίζονται… Αύριο η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, σε μια κρίσιμη καμπή για τις δύο ομάδες, ενόψει των πλέι οφ που θα καθορίσουν την τελική κατάταξη και τη συμμετοχή στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύω πως, πέρα από την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην αγωνιστική ταυτότητα των δύο ομάδων.

Αν το δούμε… στατιστικά, η γηπεδούχος έχει κερδίσει τα δύο προηγούμενα ντέρμπι, με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Σε αντίθεση με τον φιλοξενούμενο, που έμεινε στις ισοπαλίες, με την αυριανή του αντίπαλο και τον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ δεν μπόρεσε να μετρήσει τις δυνατότητές του με τους «ερυθρολεύκους». Θεωρώ πως οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο δεν λένε πάντα την αλήθεια και χρησιμοποιούνται περισσότερο για να γεμίζουν τις μεταδόσεις τους οι σχολιαστές.

Γι’ αυτό πιστεύω πως και σε αυτό το ματς θα μετρήσουν περισσότερο τα «θέλω» και τα «πιστεύω» των προπονητών και των παικτών. Μην ξεχνάμε πως φαβορί στο τελευταίο ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου ήταν ο Ολυμπιακός, αλλά ακόμα και όταν το παιχνίδι παιζόταν «ένδεκα εναντίον ένδεκα», η διαφορά δυναμικότητας, από την ΑΕΚ, δεν ήταν πασιφανής στον αγωνιστικό χώρο. Πόσο μάλλον που η ανάγνωση των ρόστερ, των αυριανών αντιπάλων, δεν βγάζει ισχυρότερη κάποια από τις δύο ομάδες.

Πιθανόν, οι περισσότεροι να δίνουν ένα προβάδισμα για τη νίκη στη γηπεδούχο. Εχουν τις αιτιάσεις. Είναι γηπεδούχος και ο κόσμος πάντα βοηθάει σε τέτοια ματς. Επιπλέον βρίσκεται σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, αφού η ήττα στο Περιστέρι ξεπεράστηκε, με την επικράτηση επί των πρωταθλητών, ενώ η ισοπαλία με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη έχει πολλές δικαιολογίες, με πρώτη και καλύτερη τον ακατάλληλο για ποδόσφαιρο αγωνιστικό χώρο. Γεγονός που επηρεάζει περισσότερο αυτόν που θέλει να ελέγξει την ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Από την πλευρά του, ο φιλοξενούμενος δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάστασή του. Τα προβλήματά του, πέρα από τα αγωνιστικά –καθώς ο Στραματσόνι προσπαθεί να «δέσει» τους καινούργιους με τους παλιούς– είναι και ψυχολογικά. Οι παίκτες του δείχνουν πως δεν μπορούν να πιστέψουν στις δυνατότητές τους. Αποδείχτηκε περίτρανα στο τελευταίο παιχνίδι. Γιατί πέρα από τις αλλαγές του προπονητή τους και οι ίδιοι έδειξαν μια «φοβία» απέναντι στον ΠΑΟΚ, που τους οδήγησε σε λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να ισοφαρίσουν.

Θα πείτε τώρα, πως μ’ αυτά και μ’ αυτά υπάρχει φαβορί και είναι η ΑΕΚ. Ναι, σίγουρα έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά αυτό δεν επαφίεται στην αγωνιστική συμπεριφορά της. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, τελευταία, ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας έχει φέρει καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι στη Λεωφόρο, η οποία εθεωρείτο το «κάστρο» του. Επομένως, αν ο φιλοξενούμενος, που «καίγεται» περισσότερο για τους βαθμούς, αφήσει εκτός γηπέδου τα μη αγωνιστικά, μπορεί να ισορροπήσει την πλάστιγγα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή