Η Αγγλία «εξαντλείται» από τον αριθμό των αγώνων

Η Αγγλία «εξαντλείται» από τον αριθμό των αγώνων

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα συνεχή παιχνίδια στο αγγλικό ποδόσφαιρο αποτελούν τον ισχυρότερο δεσμό της παράδοσης του αθλήματος, με το υπερσύγχρονο μοντέλο στο οποίο λειτουργεί το σπορ, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Αγώνες κατά τη διάρκεια επίσημων αργιών, όπως στις 26 Δεκεμβρίου ή ανήμερα την Πρωτοχρονιά, αγώνες τις καθημερινές και τρεις διοργανώσεις που τρέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια της συμπυκνωμένης χρονιάς, επιβαρύνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους ποδοσφαιριστές.

Στο σημείο της σεζόν που βρισκόμαστε, δηλαδή στις αρχές και τα μέσα Μαρτίου, οι ομάδες που έχουν προχωρήσει στο Κύπελλο Αγγλίας έχουν πολλά παιχνίδια ανάμεσα στις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος και σε αυτό το μήκος κύματος, προπονητές ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ ζητούν από ιατρούς, να εισηγηθούν την μείωση των αναμετρήσεων στο αγωνιστικό πρόγραμμα. «Πρέπει να προστατεύσουμε τους ποδοσφαιριστές, είμαι έξαλλος» ανέφερε ο προπονητής της Τσέλσι Γκους Χίντινγκ με αφορμή το γεγονός πως οι «μπλε» θα χρειαστεί να παίξουν τέσσερις αγώνες σε διάστημα 12 ημερών, για το πρωτάθλημα, το Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο Αγγλίας. «Τα ιατρικά επιτελεία των ομάδων, αλλά και των ομοσπονδιών πρέπει να τοποθετηθούν επισήμως για την κατάσταση και να πουν “ώς εδώ”». Οι τραυματισμοί συνεχώς αυξάνονται και βεβαίως οι μυϊκοί είναι ακόμη συχνότεροι, απόρροια του βεβαρημένου προγράμματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή της Τσέλσι, έχουν ταχθεί ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Μανουέλ Πελεγκρίνι αλλά και ο προπονητής της Κρίσταλ Πάλας, Αλαν Πάρντιου.

Είκοσι ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ, εικοσιτέσσερις από την Τσάμπιονσιπ (δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου) και οι υπόλοιπες ομάδες των άλλων κατηγοριών συνθέτουν το Κύπελλο Αγγλίας.

Το FA Cup, όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται από τη συχνή επανάληψη της φράσης, αποτελεί τον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό του πλανήτη και σε αυτόν, συμμετέχουν 188 ομάδες από όλες τις κατηγορίες της χώρας. Οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ εισέρχονται στη διοργάνωση στους τελευταίους 64, αλλά και πάλι οι αγώνες είναι πολλοί, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πως μόνον για τους αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ, απαιτούνται 38 παιχνίδια για κάθε ομάδα κατά τη διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου (Αύγουστος-Μάιος). Οι αγώνες σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης είναι μονοί, εκτός αν υπάρξει ισοπαλία, καθώς σε αυτή την περίπτωση προβλέπεται επαναληπτικός αγώνας.

Πέραν του FA Cup, όμως, υπάρχει και το Λιγκ Καπ, ένας θεσμός με μικρότερη αλλά υπαρκτή ιστορία. Σε αυτόν συμμετέχουν 72 ομάδες πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το FA Cup, είναι πως υπάρχουν διπλοί αγώνες για τις ομάδες ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του πρώτου.

Αν σε αυτές τις διοργανώσεις προστεθούν και οι ευρωπαϊκές, στις οποίες συμμετέχουν επτά αγγλικές ομάδες ανά σεζόν, οι αγώνες μπορούν να ξεπεράσουν και τους 60 σε ένα χρονικό διάστημα 8-9 μηνών και όχι για ομάδες που έχουν συνηθίσει σε αυτή τη συχνότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή