Τριγμοί στον «Δικέφαλο του Bορρά»

Τριγμοί στον «Δικέφαλο του Bορρά»

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατακόρυφη πτώση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στην Κομοτηνή με την ήττα-σοκ από τον Πανθρακικό, η οποία βύθισε ακόμα περισσότερο τον ίδιο στη δίνη της εσωστρέφειας, αλλά έδωσε μια παραπάνω πινελιά ενδιαφέροντος σε ένα πρωτάθλημα όπου τα περισσότερα «κουτάκια» έμοιαζαν να έχουν κλείσει. Με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο, τον Πανθρακικό και την Καλλονή να είναι καιρό τώρα με το… ενάμισι πόδι στη Φούτμπολ Λιγκ, τα μόνα κομμάτια που απέμεναν κενά ήταν αυτά για τα πλέι οφ. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, έμοιαζε δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ μαζί με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό θα ήταν οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που θα έπαιρναν μέρος σ’ αυτό το μίνι πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών. Με την ήττα του, όμως, στην Κομοτηνή και τη μεγάλη πιθανότητα αφαίρεσης τριών βαθμών λόγω της διακοπής του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η θέση του ΠΑΟΚ είναι πλέον επισφαλής. Αρκετές ομάδες βρίσκονται σχετικά κοντά του βαθμολογικά κι αν μερικές απ’ αυτές, όπως ο Αστέρας Τρίπολης, η Σκόντα Ξάνθη και ο Λεβαδειακός είχαν πάρει τη νίκη σ’ αυτήν την αγωνιστική, η σκιά τους θα έμοιαζε πολύ πιο απειλητική για την ομάδα του Τούντορ.

Ο Κροάτης τεχνικός αντέδρασε με ένα «καψόνι» για τους παίκτες του: η απόφασή του να παραμείνουν μέχρι χθες το μεσημέρι σε ξενοδοχείο και να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά το παιχνίδι, ήταν μια ξεκάθαρη έκφραση δυσαρέσκειας. Ο ΠΑΟΚ παραμένει μια ομάδα που ακόμα ψάχνει την ταυτότητά της, αλλά και την ποιότητα, η οποία εξαλείφεται όταν απουσιάζουν συγκεκριμένοι παίκτες. Ο Τούντορ δεν έχει καταφέρει να την οδηγήσει σε ένα σταθερό δρόμο και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορέσει να αναστρέψει την κατάσταση με τέτοιου είδους κινήσεις, περισσότερο επικοινωνιακού παρά ουσιαστικού χαρακτήρα. Πρόσθετο πλήγμα παραμένουν οι απανωτές απώλειες παικτών από θλάσεις. Στην πολύ μεγάλη σχετική λίστα, προστέθηκαν και οι Τσίμιροτ, Χατζηϊσαΐας, οι οποίοι θα μείνουν εκτός για 3-4 βδομάδες και 6 βδομάδες αντίστοιχα!

Επειτα από πέντε αγώνες, ο Παναθηναϊκός ξαναχάρηκε νίκη στη Λεωφόρο, επικρατώντας 2-0 του Ατρόμητου με ηγέτη και σκόρερ τον Βιγιαφάνες. Ο Αργεντινός μέσος έκανε το καλύτερο παιχνίδι του «στα πράσινα» και έδειξε να ξεπερνά το δύσκολο διάστημα της προσαρμογής. Το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό πέτυχε και ο Εβαντζελίστα, αλλά την παράσταση την έκλεψε ένας άλλος συμπαίκτης τους κι ας μη βρήκε δίχτυα! Η επιστροφή του Σεμπάστιαν Λέτο πυροδότησε έκρηξη χαράς στην εξέδρα και στα περίπου 30 λεπτά που έπαιξε, ο Αργεντινός επιθετικός έδειξε ικανός να δικαιώσει τις προσδοκίες των ανθρώπων που τον πίστεψαν και τον έφεραν πίσω στην Ελλάδα.

Με τον έναν πόντο που πήρε από την ισοπαλία στο ματς με την ΑΕΚ, ο Αστέρας Τρίπολης δεν έκανε το μεγάλο άλμα για να πλησιάσει την τετράδα των πλέι οφ, αλλά έστω κι έτσι, θα είναι δύο οι βαθμοί που θα πρέπει να καλύψει εάν προκύψει τιμωρία του ΠΑΟΚ. Αν κέρδιζε την ΑΕΚ, θα πρόβαλε ως φαβορί για τα πλέι οφ, έχει όμως να ανησυχεί περισσότερο για την επιθετική δυστοκία που τον ταλανίζει παρά για τη διαφορά. Ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία για να μπει πιο δυνατά στο κυνήγι των πλέι οφ έχασε και η Σκόντα Ξάνθη, μένοντας στο 0-0 στην έδρα της κόντρα στην ουραγό Καλλονή. Αν είχε αυτούς τους δύο χαμένους βαθμούς στο θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι του πρωταθλήματος, θα ήταν ένα βαθμό πίσω από τον Αστέρα και θα είχε αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητές της για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αυτός ο στόχος μόνο στα χαρτιά μοιάζει να ενδιαφέρει τον Λεβαδειακό. Στην πράξη, δεν έδειξε να «καίγεται» για τη νίκη στη Βέροια κι αυτό το 0-0 τον κρατά αρκετά μακριά από την τετράδα των πλέι οφ, την οποία θα πλησιάσει σημαντικά ο Ηρακλής εάν καταφέρει να κερδίσει το παιχνίδι του με τον (αδιάφορο βαθμολογικά) Ολυμπιακό, που αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή