Ομηρος μπαχαλάκηδων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σάββατο, στο Λονδίνο, πριν από τον αγώνα Τότεναμ – Αρσεναλ, οι οπαδοί των δύο ομάδων μετατρέπουν τον περιβάλλοντα χώρο του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» σε πεδίο μάχης. Η έφιππη αστυνομία τους διαλύει με συνοπτικές διαδικασίες. Οι τραυματίες στο νοσοκομείο, οι συλληφθέντες στα κρατητήρια και τέρμα το γήπεδο γι’ αυτούς. Φυσικά, ουδείς υπουργός της αγγλικής κυβέρνησης διανοείται να αναβάλει το παιχνίδι και να διακόψει το πρωτάθλημα.

Εκεί, το κράτος έχει τον τρόπο και τη δύναμη να μη γίνεται έρμαιο 100-200 επαγγελματιών ταραχοποιών. Τους στέλνει στα σπίτια τους και όλα συνεχίζονται ομαλά. Σε αντίθεση με τη χώρα μας, όπου μία κυβέρνηση, προφανώς πνιγμένη σε πολύ σοβαρότερα προβλήματα, έχει αφήσει την πλήρη εξουσία σε έναν υφυπουργό ο οποίος έχει κατορθώσει με τις αποφάσεις του ανά… μήνα να προκαλεί τους πάντες.

Κλείνει τη Θύρα 13, αποκαλείται εχθρός του Παναθηναϊκού. Ματαιώνει το Κύπελλο Ελλάδος, γίνεται «κόκκινο πανί» για τους «ερυθρόλευκους». Δεν τόλμησε να κλείσει και τη Θύρα 4 της Τούμπας, γιατί θα του είπαν πως δεν θα μπορούσε να περάσει ούτε από τον εναέριο χώρο της Θεσσαλονίκης. Αντιθέτως, αναβάλλει το ματς Ηρακλή – Ολυμπιακού, με προτροπή της αστυνομίας πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του!

Για να αποδειχθεί ξανά πως το κράτος είναι όμηρος των μπαχαλάκηδων και όποιων κρύβονται πίσω τους και τους χρησιμοποιούν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή