Πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της σουπερ λίγκα που έγινε στο γήπεδο Καραϊσκάκη πετυχαίνοντας δύο γκολ στα τρία τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και τελικά κέρδισε με 3-1.   Ο Μπεργκ στο 3’ άνοιξε το σκορ, ο Καμπιάσο ισοφάρισε για τους «ερυθρόλευκους» στο 38’ και οι Ντα Κόστα στο 87', Ιντέγιε στο 89' πέτυχαν τα γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους.  

Το ματς ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Μπεργκ στο 3’ άνοιξε το σκορ μετά από εξαιρετική πάσα του Λέτο. Οι «πράσινοι» μάλιστα το πρώτο μισάωρο του αγώνα έλεγχαν απόλυτα τον αγώνα και δεν απειλούνταν από τον Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους για να απειλήσει την εστία του Στιλ.

Μετά από τα 30’ οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές εκμεταλλευόμενοι τα κενά στα πλάγια της άμυνας των φιλοξενούμενων και το 38’ ο Καμπιάσο κατάφερε να ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό.

Το συγκεκριμένο τέρμα αμφισβητήθηκε από τον Παναθηναϊκό, αφού ο επόπτης του αγώνα είχε υποδείξει οφ σάιντ θεωρώντας ότι ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ  επηρέαζε την φάση κάτι που δεν δέχθηκε ο Κύζας και κατακύρωσε το τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ κακό με τις δύο ομάδες να έχουν ρίξει πάρα πολύ τον ρυθμό τους και να μην  μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες φάσεις στα αντίπαλα καρέ. Οι καλύτερες στιγμές για το δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 73’ όταν ο Στιλ έκανε εξαιρετική απόκρουση σε εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και στο 77’ όταν ο Μαμούτε αποτυγχάνει να πλασάρει σωστά τον Ρομπέρτο που βγήκε χωρίς λόγο εκτός από την περιοχή του.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι νόμισαν πως το ματς τελείωσε και το πλήρωσαν πολύ ακριβά. Στο 87' ο Ντα Κόστα με κεφαλιά δίνει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό και δύο λεπτά αργότερα ο Ιντέγιε εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ταυλαρίδη πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ για τους γηπεδούχους.

 κίτρινη κάρτα είδαν οι Πράνιτς, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Ντα Κόστα, Μπεργκ, Μέστο,

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Καμπιάσο (81’ Πουλίδο), Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκεζ (62’ Πάρντο), Φορτούνης, Φουστέρ (81’ Ερνάνι), Ιντέγε

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέντο, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Ζέκα, Αμπέντ, Λέτο (74’ Μαμούτε), Βιγιαφάνες (71’ Εσιέν), Μπεργκ

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Πανιώνιος – Ξάνθη   3-0       

Καλλονή – ΠΑΣ Γιάννινα  0-2

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ     0-3

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Ηρακλής – Βέροια   1-1  

Λεβαδειακός – Πλατανιάς  0-3

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός  3-1

Σήμερα, Δευτέρα: 19.30: ΑΕΚ – Πανθρακικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή