Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για το αντιντόπιγκ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για το αντιντόπιγκ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως κατεπείγον κατατέθηκε χθες στη Βουλή και θα συζητηθεί σήμερα και αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της Ελληνικής Νομοθεσίας με τον νέο Κώδικα Αντιντόπιγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπιγκ και άλλες διατάξεις»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναμένεται σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού Στ. Κοντονή και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κωνσταντινέα, με αφορμή τροπολογία που φέρεται έτοιμος να καταθέσει ο κ. Κωνσταντινέας σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις ομοσπονδίες και στις ενώσεις και τη θέσπιση περιορισμού θητειών στα μέλη των Δ.Σ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η τροπολογία θα προτείνει ως εκλογικό σύστημα την απλή αναλογική και θητεία όχι μεγαλύτερη των δύο θητειών για τα μέλη του ΔΣ.

Ο κ. Κοντονής δεν είναι επί της αρχής αντίθετος στην τροπολογία αλλά θέλει να κάνει αυτές τις αλλαγές στο «μεγάλο» νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να καταθέσει τον Μάιο.

Κατά τα λοιπά, το νομοσχέδιο, που αποτελεί εναρμόνιση με τα διεθνώς ισχύοντα, προβλέπει ποινές, όπως αφαίρεση βαθμών, σε ομάδες σε περίπτωση που βρεθούν ντοπαρισμένοι άνω των δύο αθλητών κατά τη διάρκεια μιας αθλητικής διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που περισσότερα από δύο μέλη μιας αθλητικής ομάδας διαπιστωθεί ότι έχουν διαπράξει παράβαση κανόνα αντιντόπινγκ κατά τη διάρκεια μιας αθλητικής διοργάνωσης, ο εποπτεύων φορέας της συγκεκριμένης αθλητικής διοργάνωσης επιβάλλει την κατάλληλη κύρωση στην ομάδα (π.χ. απώλεια βαθμών, ακύρωση από αγώνα ή αθλητική διοργάνωση, ή άλλη κύρωση), επιπροσθέτως οποιασδήποτε άλλης συνέπειας έχει επιβληθεί στους επιμέρους αθλητές που έχουν διαπράξει την παράβαση κανόνα αντιντόπινγκ.

Επίσης προβλέπεται η συγκρότηση πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου από το ΕΣΚΑΝ, που θα συζητεί τις υποθέσεις ντόπινγκ σε πρώτο βαθμό. Σε δεύτερο βαθμό οι υποθέσεις θα εκδικάζονται από το ΕΣΚΑΝ. Αυτό σημαίνει ότι σε πειθαρχικό επίπεδο, όσον αφορά το ποδόσφαιρο, ο πειθαρχικός έλεγχος του ντόπινγκ φεύγει από τη δικαιοδοσία της ΕΠΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή