Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί…

Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί…

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από ένα συγκλονιστικό ματς, η Μπάγερν Μονάχου επιβλήθηκε με 4-2 στην παράταση της Γιουβέντους, παίρνοντας την πρόκριση στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Μπαρτσελόνα σφράγισε εύκολα το εισιτήριο, επικρατώντας της Αρσεναλ με 3-1.

Στο Μόναχο, η Γιουβέντους έκανε το τέλειο παιχνίδι για 70 λεπτά, προηγήθηκε με 0-2 με γκολ των Πογκμπά (5΄) και Κουαδράδο (28΄), αλλά η Μπάγερν στα τελευταία είκοσι λεπτά της κανονικής διάρκειας πάτησε το γκάζι και ισοφάρισε το παιχνίδι (και το σκορ του πρώτου αγώνα) με δύο κεφαλιές του Λεβαντόφσκι (73΄) και του Μίλερ (91΄ από λάθος του Εβρά), στέλνοντας το ματς στην παράταση. Η Γιούβε θα μπορούσε κάλλιστα να είχε μετατρέψει την αναμέτρηση σε θρίαμβο, αλλά οι Κουαδράδο (44΄) και Μοράτα (57΄) έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες. Στην παράταση «μίλησαν» η έδρα και ο… νόμος που θέλει τους Γερμανούς να κερδίζουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι Αλκάνταρα (108΄) και Κομάν (110΄) «έγραψαν» το 4-2, ολοκληρώνοντας τη σπουδαία ανατροπή των Βαυαρών. Μάντζουκιτς και Στουράρο έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 116΄ να βάλουν ξανά τους Ιταλούς στο παιχνίδι της πρόκρισης.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Μπενάτια (46΄ Mπερνάτ), Ριμπερί (101΄ Aλκάνταρα), Λεβαντόφσκι, Ντόουγκλας Κόστα, Τσάμπι Αλόνσο (60΄ Κομάν), Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα, Κίμιχ.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κεντίρα (68΄ Στουράρο), Μοράτα (72΄ Μάντζουκιτς), Πογκμπά, Ερνάνες, Αλεξ Σάντρο, Μπαρτζάλι, Κουαδράδο (89΄ Περέιρα), Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Εβρά.

Στη Βαρκελώνη, η Αρσεναλ χρειαζόταν ένα θαύμα, το οποίο, όμως, δεν ήρθε ποτέ. Το 0-2 στο Λονδίνο ήταν σχεδόν απαγορευτικό για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, η οποία υπέστη και νέα ήττα, αυτήν τη φορά με 3-1. Στο 18΄ ήρθε το… αναμενόμενο γκολ για την Μπαρτσελόνα με τον Νεϊμάρ, που διέλυσε τις όποιες φιλοδοξίες των φιλοξενούμενων. Το παιχνίδι απέκτησε πιο ελεύθερο ρυθμό, η Αρσεναλ ισοφάρισε με τον Ελνενί (51΄), αλλά στη συνέχεια δέχθηκε άλλα δύο γκολ από τους Σουάρες (65΄) και Μέσι (88΄).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αλβες, Μασεράνο, Ματιέ, Αλμπα, Μπούσκετς, Ινιέστα (72΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Ράκιτιτς (77΄ Αρντά Τουράν), Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγιερίν, Γκάμπριελ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Φλαμινί (45΄ Κοκλέν), Ελνενί, Εζίλ, Σάντσες, Αϊόμπι (73΄ Ζιρού), Γουέλμπεκ (73΄ Γουόλκοτ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή