«Βόμβες» από Σπάρτα και Μπράγκα

«Βόμβες» από Σπάρτα και Μπράγκα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Βιγιαρεάλ, Σπάρτα Πράγας, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Σαχτάρ, Μπράγκα, Λίβερπουλ, Σεβίλλη και Ντόρτμουντ πήραν την πρόκριση για τους «8» του Γιουρόπα Λιγκ και σήμερα (14.00) θα μπουν στην κληρωτίδα στη Νιόν.

Η μεγαλύτερη έκπληξη της χθεσινής βραδιάς έγινε στη Ρώμη, όπου η Σπάρτα Πράγας επικράτησε της Λάτσιο με 0-3! Οι Ιταλοί ήταν το φαβορί μετά το 1-1 στην Τσεχία, αλλά οι Μπόρεκ (10΄), Λάντισλαβ (12΄) και Λούκας (44΄) «πάγωσαν» το Ολύμπικο. Αλλο ένα… απρόοπτο σημειώθηκε στην Πορτογαλία, όπου η Μπράγκα διέλυσε τη Φενέρμπαχτσε με 4-1 (11΄ Κόκα, 69΄ πέν. Χοσέ, 74΄ Στοΐκοβιτς, 83΄ Σίλβα – 45΄ Ποτούκ), ανατρέποντας εντυπωσιακά την ήττα με 1-0 στην Κωνσταντινούπολη.

Οι υπόλοιπες ομάδες που είχαν το πάνω χέρι από τους πρώτους αγώνες, πήραν εύκολα ή δύσκολα την πρόκριση. Στους «εμφυλίους» της Αγγλίας και της Ισπανίας, Λίβερπουλ και Αθλέτικ Μπιλμπάο ξεπέρασαν τα εμπόδια των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βαλένθια, αντίστοιχα. Η Λίβερπουλ… αγχώθηκε από το γκολ-πέναλτι του Μαρσιάλ στο 32΄ αλλά ο Κουτίνιο στο 45΄ ισοφάρισε στο υπεραρκετό 1-1. Σε αντίθεση με την ομάδα του Ανφιλντ, η Μπιλμπάο πήρε το εισιτήριο με πιο περιπετειώδη τρόπο. Η Βαλένθια με γκολ των Μινά (13΄) και Σάντος (37΄) είχε την πρόκριση στα χέρια της έως το 76΄, όταν ο Αντούριθ σκόραρε το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ στη γλυκιά ήττα με 2-1.

Χωρίς να… ιδρώσει ιδιαίτερα, η Βιγιαρεάλ έφυγε με το 0-0 από τη Γερμανία, όπου αντιμετώπισε την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Εύκολα βρήκε τον δρόμο της πρόκρισης και η Σεβίλλη, όπως δείχνει και το 3-0 (35΄ Ραμί, 44΄, 45΄ Γκαμεϊρό) επί της Βασιλείας. Ανετα πέρασε από το Λονδίνο η Ντόρτμουντ, η οποία διπλασίασε τις νίκες της κόντρα στην Τότεναμ. Μετά το 3-0 στη Γερμανία, επιβλήθηκε χθες με 2-1 (24΄, 71΄ Ομπαμεγιάνγκ – 74’ Σον), ενώ η Σαχτάρ νίκησε 1-0 (90΄ Εντουάρντο) στις Βρυξέλλες την Αντερλεχτ.

• Σήμερα (13.00) θα διεξαχθεί και η κλήρωση των «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, στην οποία μετέχουν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα και Βόλφσμπουργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή