Πίσω από τις κάμερες

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προεκλογικές διακρίσεις

Τρεις περιπτώσεις πλαστογράφησης και χρήσης πλαστού εγγράφου, σχετικά με δελτία ταυτότητας προπονητή που αφορούν την ΕΠΣ Μακεδονίας έστειλε η διοίκηση της ΕΠΟ στην ποινική δικαιοσύνη και στα δικαστικά της όργανα, προκειμένου το «αδίκημα» να διερευνηθεί και να επιβληθούν κυρώσεις. Στο ίδιο διάστημα, η Εισαγγελία Καρδίτσας παρέπεμψε σε δίκη για την 1.7.2016 τον πρόεδρο της ΕΠΣ Καρδίτσας και άλλα δύο μέλη του Δ.Σ. για «πλαστογραφία από κοινού μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση», ενώ στο κατηγορητήριο, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι παραπλάνησαν υπαλλήλους της ΕΠΟ προκειμένου να πάρουν επιχορήγηση. Ομως, στην περίπτωση της ΕΠΣ Καρδίτσας, η ΕΠΟ, λειτούργησε διαφορετικά. Δεν απευθύνθηκε άμεσα στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου όπως έκανε με την ΕΠΣ Μακεδονίας. Επειδή, η ομοσπονδία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, κάνει διακρίσεις…

ΜΠΛΟΥ.

Απειλή για το Ρίο

Πολλά από τα αστέρια του αθλητισμού δεν θα «φωτίσουν» τους αγωνιστικούς χώρους του Ρίο. Η εκτεταμένη χρήση του Μελδόνιο έχει εξελιχθεί σε μάστιγα και πολλοί αθλητές βρέθηκαν «αδιάβαστοι» και θετικοί στη νέα απαγορευμένη ουσία. Οι παραβάτες είναι δεκάδες, καθώς σε κάποιες χώρες, όπως η Ρωσία, γινόταν εκτεταμένη χρήση. Μένει να δούμε εάν η ουσία έχει «ταξιδέψει» και στη χώρα μας.

Σπυρ. Σπαν.

Η τροπολογία

Σε γκάφα ολκής θα είχε παρασυρθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, από δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αν είχε δεχθεί να συμπεριληφθεί σχετική τροπολογία για το εκλογικό καθεστώς των ομοσπονδιών, στον υπό ψήφιση νόμο περί ντόπινγκ. Γιατί, οι κ. Κωνσταντινέας και Αυλωνίτου, προσπάθησαν μετά… ζήλου να συμπεριληφθεί τροπολογία για το χρονικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι στις ομοσπονδίες και θα επρόκειτο για καταστρατήγηση της παραγράφου 5 της Ολυμπιακής Χάρτας που ισχύει από τον προηγούμενο Αύγουστο. Τι αναφέρει μεταξύ άλλων; «Οι αθλητικές οργανώσεις έχουν το δικαίωμα των εκλογών που θα είναι απαλλαγμένες από κάθε εξωτερική επιρροή και την ευθύνη της διασφάλισης ότι θα εφαρμόζουν τις αρχές της χρηστής διοίκησης». Εν κατακλείδι, οι διοικήσεις των ομοσπονδιών, όσο «κακές» κι αν είναι, δεν αλλάζουν με τροπολογίες – «τρικλοποδιές» που έχουν νομοθετικό μανδύα, αλλά είναι πλήρως αντίθετες με τις βασικές αρχές του Ολυμπισμού.

Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή