Πιέσεις από την FIFA για ολοκλήρωση του κυπέλλου

Πιέσεις από την FIFA για ολοκλήρωση του κυπέλλου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA αποφάσισε να στείλει μαζί με την UEFA επιστολή στις ελληνικές αρχές, απαιτώντας την ανατροπή της απόφασης για ακύρωση του Κυπέλλου Ελλάδας εντός δύο εβδομάδων, ειδάλλως θα επιβληθούν ποινές στη χώρα μας.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής πριν από την αναδιαμόρφωσή της βάσει των αλλαγών που ψηφίστηκαν στο Κονγκρέσο της παγκόσμιας ομοσπονδίας τον Φεβρουάριο, και στην πρώτη υπό την προεδρία του Τζιάνι Ινφαντίνο. Η Παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, υπό την προεδρία του Τζιάνι Ινφαντίνο που εκλέχτηκε πρόσφατα, έκρινε ότι η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, παραβιάζει τις διατάξεις των κανονισμών της.

Η απόφαση για ματαίωση της συνέχισης της διοργάνωσης προέκυψε μετά από τα έκτροπα στον πρώτο ημιτελικό του θεσμού στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Το αθλητικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την άνοιξη του 2015, δίνει την δυνατότητα στον εκάστοτε υφυπουργό Αθλητισμού να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις όποτε κρίνει ότι συντρέχουν οι λόγοι. Η ΕΠΟ έχει προσφύγει ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ζήτημα, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του κ. Κοντονή και τη συνέχισεη του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το απόσπασμα της απόφασης της FIFA

—————————————————–

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης:

– να στείλει ένα γράμμα στις ελληνικές αρχές, υπογεγραμμένη τόσο από τη FIFA όσο και από την UEFA, απαιτώντας την ανατροπή της απόφασης να ακυρωθεί το Κύπελλο Ελλάδας εντός δύο εβδομάδων, αφού η απόφαση αυτή φαίνεται να είναι δυσανάλογη. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, τα αρμόδια σώματα της FIFA θα εξετάσουν ποινές".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή